Kiira Korpi kertoi videolla suunnitelmistaan – haluaa kehittää uuden metodin urheiluun: ”Positiivista psykologiaa”

Julkaistu:

Taitoluistelu
Taitoluistelun arvokisamitalisti Kiira Korpi on kiinnostunut kehittämään urheiluvalmennusta päätettyään yliopisto-opintonsa Yhdysvalloissa.
Kiira Korpi ei jäänyt menestyksekkään taitoluisteluransa päättymisen jälkeen toimettomaksi. Kolminkertainen EM-mitalisti lopetti kilpauransa kesällä 2015 ja aloitti vuonna 2018 psykologian opinnot New Yorkissa sijaitsevassa New School -yliopistossa.

The Skating Lesson -YouTube-kanavan pitkässä haastattelussa Korpi, 31, kertoi tulevaisuudensuunnitelmistaan, joissa urheilumaailma on yhä vahvasti läsnä.

Korven on tarkoitus valmistua kandidaatiksi ensi keväänä, ja hän aikoo sen jälkeen tehdä myös maisterin opinnot nykyisessä opinahjossaan.

– Haluaisin olla mukana tutkimassa taitoluisteluun liittyviä asioita, koska erityisesti siihen liittyvää psykologista tutkimusta ei olla tehty paljon. Toivon, että voisin auttaa täyttämään sitä aukkoa, Korpi kertoo videohaastattelussa.

Maisteriksi valmistumisen jälkeen Korpea kiinnostaa urheiluvalmennuksen kehittäminen.

– Olen suorittanut myös positiivisen psykologian opintokokonaisuuden, joten haluaisin kehittää valmentajille positiiviseen psykologiaan perustuvan koulutusohjelman, joka auttaisi valmentamaan psykologisesti taitavasti, Korpi toteaa.

Suomen positiivisen psykologian yhdistyksen nettisivujen mukaan positiivinen psykologia keskittyy ihmisten hyvinvointiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin ja näiden vahvistamiseen.

Aktiivisesti taitoluistelun valmennuskulttuuria koskevaan keskusteluun syksyn mittaan kantaa ottanut Korpi aikoo jatkaa myös yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumista.

– Ehkä tämä aktivismityö lähtee lentoon ja pääsen luomaan suhteita ja muuttamaan maailmaa askel kerrallaan, Korpi pohtii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt