Suekin pääsihteeri vastaa Kiira Korven kritiikkiin – ”Riippumaton rooli on tolkuttoman tärkeä meille”

Julkaistu:

taitoluistelu
Suekin pääsihteeri vastaa Kiira Korven kritiikkiin.
Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteeri Teemu Japisson painottaa, että Suek on riippumaton toimija.

– Riippumattoman itsenäinen rooli on tolkuttoman tärkeä meille. Toimimme sen mukaisesti, Japisson sanoo.

– Kun me too -kampanja kasvoi ja laajeni kulttuurista urheiluun vuonna 2018, meille on sen jälkeen tullut yhteydenottoja urheilijoilta, heidän lähipiiristään, lajiliitoista ja seuroilta. Kaikkiin näihin on perehdytty erittäin perusteellisesti. KRP:sta palkatulla kokeneella rikostutkijalla on erittäin vahva osaaminen tutkintojen tekemiseen.

Japisson sanoo, että Suek on ottanut jokaisen ilmoituksen vakavasti.

– Joka ikinen ilmoitus on käsitelty luottamuksellisesti. Valtaosa niistä on johtanut toimenpiteisiin. Kaikki suosituksemme jatkotoimenpiteistä on tehty itsenäisesti ja riippumattomasti, ilman että lajiliitoilla, Olympiakomitealla tai muilla olisi ollut minkäänlaista roolia. Olemme siitä hyvin ylpeitä ja tarkkoja, että toimimme itsenäisesti.

– Selvityksemme ovat johtaneet lajiliittojen kurinpitomenettelyihin. Meillä on myös tiiviit kontaktit poliisiin. Jos tutkinnassa tulee käsitys, että kyse on rikosasiasta, toimintavalikossamme on myös yhteydenotto poliisiin.

Kun Japissonilta kysyy, mitä ajatuksia Kiira Korven sanat ovat hänessä ja Suekissa aiheuttaneet, hän vastaa pitävänsä nyt käytävää keskustelua erittäin tärkeänä.

– On tärkeää, että nämä asiat ovat nousseet urheilussa esille. Monet lajiliitot tekevät tällä hetkellä vahvasti töitä saadakseen kulttuurin urheilijamyönteiseksi, jotta jokainen urheilija pystyy urheilemaan turvallisesti.

– Meillä kaikilla on kuitenkin paljon tekemistä urheiluyhteisössä. Maailma ei ole valmis. Uskon, että joudumme tulevaisuudessa resurssoimaan urheilussa nykyistäkin enemmän näihin asioihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt