Yle menetti jälleen yhden suomalaisten suosikkilajin tv-oikeudet

Julkaistu:

urheilun televisio-oikeudet
NENT Groupin kanavat näyttävät jatkossa luistelulajien kansainvälisiä kilpailuja.
Viasatin televisiokanavia ja Viaplay-suoratoistopalvelua operoiva Nordic Entertainment Group tiedotti torstaina hankkineensa neljäksi seuraavaksi kaudeksi mediaoikeudet kansainvälisen luisteluliiton (ISU) taito- ja pikaluistelun kilpailutapahtumiin.

Oikeudet kattavat ajanjakson syksystä 2019 kevääseen 2023.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että lähetyksiä eri kilpailuista näytetään ainakin Viaplayssa, Viasatin urheilukanavilla ja Viafree-palvelussa.

Paketti on laaja. Se sisältää taitoluistelun MM-kilpailu ja Grand Prix’t, muodostelmaluistelun MM-kilpailut, pikaluistelun MM-kilpailut ja maailmancupin sekä short trackin eli kaukalopikaluistelun MM-kilpailut ja maailmancupin.

Jatkossa siis esimerkiksi Suomen taitoluistelutähtien Viveca Lindforsin ja Emmi Peltosen kilpailut nähdään pääasiassa maksullisissa palveluissa.

Myös hiihtolajit siirtyvät Viasatille

Kuten monissa eri lajeissa on tullut tavaksi, myi nytkin lajiliitto ISU kerralla suuren paketin oikeuksia suurelle kansainväliselle toimijalle. NENT:n hankkimat oikeudet kattavat kaikki Pohjoismaat, ja se on jatkoa huhtikuussa kuulluille hiihdon televisiointiuutisille.

Tuolloin NENT ilmoitti kaapanneensa hiihtolajien Suomen, Ruotsin ja Norjan mediaoikeudet yksinoikeudella viideksi vuodeksi. Suomen osalta oikeuksia piti aiemmin hallussaan Yle.

NENT:n hiihtolajien sopimus astuu voimaan kauden 2021–2022 alusta, minkä jälkeen maastohiihdon maailmancup ja vuoden 2023 ja 2025 MM-kisat näkyvät Nordic Entertainment Groupin ilmaispalveluissa ja maksukanavilla kuten Viasatin urheilukanavilla.

Kauteen 2021–22 saakka hiihdon maailmancupin osakilpailut ja MM-kisat näkyvät Suomessa talviurheiluun suuresti satsanneella Ylellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt