Suomalaisjoukkueelle huikea näytönpaikka – esiintyy miljoonayleisön edessä Saara Aallon tähdittämässä brittiohjelmassa

Julkaistu:

Muodostelmaluistelu
Muodostelmaluistelun maailmanmestarijoukkue Marigold IceUnity esiintyy sunnuntaina Brittien Dancing On Ice -ohjelmassa.
Laulaja Saara Aalto kilpailee parhaillaan Britannian Dancing On Ice -ohjelmassa. Suomalaistähti kisaa jäätanssissa yhdessä ammattilaisparinsa Hamish Gamanin kanssa. Kilpakumppaneina on nippu brittijulkkiksia.

Tulevana sunnuntaina kuvattavassa jaksossa nähdään Aallon lisäksi muutakin suomalaisväriä. Muodostelmaluistelun huippujoukkue, hallitseva maailmanmestari Marigold IceUnity sai kutsun tulla esiintymään lähetykseen.

Helsinkiläisjoukkueen valmentajan Anu Oksasen mukaan ohjelman tuotantotiimistä oltiin häneen yhteydessä jo syksyllä.

– Sitten selviteltiin, miten meidän joukkueen aikataulut osuvat yhteen ohjelman lähetysten kanssa. Onneksi löytyi tämä sunnuntai, joka sopi molemmille, Oksanen kertoo.


Alkuvuosi on muodostelmaluistelussa kiireistä aikaa, sillä kilpailukausi on täydessä käynnissä: maaliskuun alussa on vuorossa lajin SM-kisat ja huhtikuussa odottavat puolestaan Helsingissä käytävät MM-kisat. Lisäksi Marigoldin ohjelmistossa on erilaisia cup-kilpailuja ja Universiadit.

Tärkeät kilpailut ovat tietysti suomalaisjoukkueen ykkösprioriteetti, mutta parin päivän reissu brittiohjelman kuvauksiin soviteltiin innolla kalenteriin.

– Dancing On Ice on Englannissa hyvin suosittu ja seurattu ohjelma. Tosi hienoa, että meidän laji ja meidän joukkue pääsee mukaan tällaiseen juttuun, Oksanen sanoo.

– Ja ohjelmahan kiinnostaa myös Englannin ulkopuolella. Tämä on lajillemme mieletön mahdollisuus näkyä ihan uusille katsojille, hän lisää.


Dancing On Ice kerää pelkästään Britanniassa miljoonayleisön. Brittilehti Mirrorin mukaan kuluvan kauden avausjaksoa seurasi keskimäärin 6,4 miljoonaa katsojaa. Kauden mittaan katsojaluvut tavallisesti hieman laskevat, mutta viimeisintäkin jaksoa katsoi yli viisi miljoonaa silmäparia. Marigold IceUnityn sunnuntaisen esityksen näkee siis miljoonat brittikatsojat.

Valmentaja Oksasella on täysi luotto joukkueensa kykyyn käsitellä suoran lähetyksen ja ison yleisön tuomat mahdolliset paineet.

– Taistelu maailmanmestaruudesta Globenissa Suomi-katsomon edessä on ehkä kuitenkin tiukempi paikka. Luulen, että joukkue vain nauttii tilaisuudesta päästä kokemaan jotain vähän erilaista, Oksanen sanoo viitaten viime kevään MM-kultaa tuoneeseen suoritukseen.

Pientä sopeutumista sunnuntainen esiintyminen kuitenkin vaatii.

– Kenttä on noin kolmasosa siitä, millä yleensä luistellaan. Ollaan toki huomioitu se meidän treeneissä, mutta pitää päästä oikein kunnolla kokeilemaan, missä ne kentän rajat ovat.


Tammikuussa alkaneesta Dancing On Ice -kilpailusta on tässä vaiheessa pudonnut viisi paria. Marigold IceUnityn – ja monien suomalaiskatsojien – iloksi Saara Aalto on edelleen mukana kisassa.

– Olemme seuranneet erityisellä mielenkiinnolla Saaran esityksiä. Tiesimme, että meidän vierailumme ei ole heti kauden alkuvaiheessa, joten toivoimme, että Saara on mukana vielä silloin kun me esiinnymme, Oksanen sanoo.

Näin kävi, ja sunnuntaina brittien tv-ruuduissa hurmaavat sekä Saara Aalto että Marigold IceUnity. Suomessa Dancing On Ice -ohjelma nähdään Jim-kanavalla viikon viiveellä alkuperäisesityksestä, eli Marigoldin esiintyminen nähdään 24. helmikuuta esitettävässä jaksossa.

– Toivottavasti tsempataan samalla Saara taas jatkoon seuraavalle viikolle, Oksanen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt