Viveca Lindfors piti hermonsa kurissa ja nousi komeasti EM-pronssille – näin hän kommentoi huippuonnistumistaan

Julkaistu:

Taitoluistelu
Suomalaisluistelija ei halunnut ajatella etukäteen mitalimahdollisuuttaan.
Viveca Lindfors piti hermonsa kurissa taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmassa ja pokkasi pronssimitalin ennätyspisteillään. Lindfors onnistui Minskin EM-kisoissa mainiosti sekä keskiviikon lyhyt- että perjantain vapaaohjelmassaan.

Vapaaohjelma toi Lindforsille 128,79 pistettä ja nosti hänet nelossijalta pronssille. Samalla Lindfors palautti Suomen taitoluistelun arvokisoissa mitaleille usean vuoden tauon jälkeen. Edellinen EM-mitali oli Kiira Korven vuonna 2012 saavuttama hopea.

– Taisi mennä luistelu aika lailla nappiin. Yritin vain tehdä oman suoritukseni. Totta kai ennen suoritusta jännitti. Nämä ovat kuitenkin EM-kisat, Lindfors kuvaili tunnelmiaan STT:lle puhelimitse.
Suomen hyvän kokonaissaldon täydensi Emmi Peltonen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Peltonen oli lyhytohjelman jälkeen kymmenentenä.

Hän joutui helpottamaan vapaaohjelmassa osaa hypyistään, mutta sijoitus parani silti kahdella. Peltonen keräsi yhteispisteet 170,03 pistettä.

Lindforsin ja Peltosen sijoitukset tarkoittavat sitä, että Suomi saa seuraaviin EM-kisoihin kolme paikkaa naisten kilpailuun.

– Yritin olla ajattelematta liikaa mahdollista mitalia ja keskittyä vain tekemiseeni. Sekä lyhyt- että vapaaohjelma menivät niin kuin piti, Lindfors tiivisti.

Samodurova juhli kultaa

EM-kultaan luisteli Venäjän Sofia Samodurova ja toiseksi Venäjän Alina Zagitova. Vapaaohjelmassaan loistavasti onnistunut Samodurova keräsi yhteispisteet 213,84. Lyhytohjelman jälkeen johtanut Zagitova epäonnistui vapaaohjelmassaan hieman ja keräsi yhteispisteet 198,34.

Lindforsin vahvasta perjantaista kertoo, että hän pesi olympiavoittaja Zagitovan vapaaohjelman pisteissä.

Pitkään suomalaisluistelija ei ehdi mitalihuumassa leijua.

– Parin viikon päästä olisivat PM-kisat Ruotsin Linköpingissä, Lindfors sanoi.

Turkkila ja Versluis onnistuivat

Aiemmin perjantaina Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat mainiosti jäätanssin rytmitanssissaan. Suomalaispari sai pisteet 67,18 ja on rytmitanssin jälkeen kymmenentenä. Samalla he lunastivat paikan lauantaina luisteltavaan vapaatanssiosioon, jonne eteni 20 parasta paria.

Jäätanssin kärjessä ovat Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron, jotka keräsivät rytmitanssistaan 84,79 pistettä. Kakkossijalla majailevat venäläiset Aleksandra Stepanova ja Ivan Bukin (81,37) ja kolmantena italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri (79,05).

– Suoritus oli rauhallinen ja rento ilman liiallista jännittämistä. Pystyimme luottamaan rutiiniimme ja hyvään harjoitteluun. Pääsy vapaatanssiin oli tavoitteemme. Hyvä sijoitus ja piste-ennätys ovat plussaa siihen päälle, Turkkila ja Versluis sanoivat Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Tulokset:

1) Sofia Samodurova Venäjä 213,84
2) Alina Zagitova Venäjä 198,34
3) Viveca Lindfors Suomi 194,40
4) Stanislava Konstantinova Venäjä 189,72
5) Laurine Lecavelier Ranska 180,05
6) Alexia Paganini Sveitsi 179,90
7) Mae Berenice Meite Ranska 177,10
8) Emmi Peltonen Suomi 170,03
9) Nicole Rajicova Slovakia 169,03
10) Eliska Brezinova Tshekki 166,77

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt