Emmi Peltonen hävisi Viveca Lindforsille SM-kisoissa: ”Ei ollut päiväni”

Viveca Lindfors nappasi kultaa taitoluistelun SM-kilpailuissa Kouvolassa.

Taitoluistelijat Emmi Peltonen (vas.) ja Viveca Lindfors kuvattuna marraskuun alussa Grand Prix -kisoissa Helsingissä.

16.12.2018 20:27

Kaksi edellistä taitoluistelun Suomen mestaruutta voittanut Emmi Peltonen, 19, joutui myöntämään kymmenen kuukautta itseään vanhemman Viveca Lindforsin, 19, paremmakseen taitoluistelun Suomen mestaruuskisoissa Kouvolassa.

Espoon Jäätaitureita edustava Lindfors oli lyhytohjelman jälkeen runsaat neljä pistettä Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Peltosta edellä. Peltonen haparoi jo vapaaohjelman aluksi hyppysarjoissaan.

Helsinkiläisen Lindforsin pisteet olivat 174,91. Lukema on kolmisen pistettä Peltosen ennätyslukemia parempi.

– Ajattelin, että olen itse itseni suurin haaste tässä kilpailussa. Lopputulos oli ihan fine. Pitää kuitenkin vielä katsoa videolta, mitä ekassa yhdistelmässä tapahtui, kun lutz ei onnistunut, Lindfors sanoi.

– Ei minua jännittänyt oikeastaan olleenkaan. Tavoitteeni ovat maailmalla, Lindfors korosti.

Lindforsin perheeseen tuli tuplakultaa, kun tyttöjuniorien SM-kultaa voitti myös Espoon Jäätaitureita edustava pikkusisko Fanny Lindfors.

Vuosi sitten Lindfors luisteli Suomelle maapaikan olympiakisoihin, jonne lähetettiin kauden aikana paremmat pisteet luistellut Peltonen.

Peltosen hopeapisteet SM-kisoissa olivat nyt 163,11. SM-pronssia otti pistein 159,79 Tampereen Kooveen Jenni Saarinen.

Kouvolan SM-kisan suurin merkitys oli mitalien värillä. Tammikuun EM-kisoihin Valko-Venäjän Minskiin Suomella on kaksi maapaikkaa. Maaliskuun MM-kisojen yhdestä paikasta Japaniin Lindforsin ja Peltosen taistelu sen sijaan jatkuu.

– Paljon jäi parannettavaa, etenkin molemmissa hyppy-yhdistelmissäni. Toistoja tarvitaan. Ei ollut päiväni. Tavoite on toki ollut koko ajan EM-kisoissa. Nämä kisat tulivat treenivaiheen väliin, Peltonen tuumi.

Korjattu kello 20.41 Jenni Saarisen seura.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?