Taitoluistelu

Fanihysterian lopputulos – 3 500 japanilaista lensi Helsinkiin idolinsa perässä, nyt siitä hyötyy 700 suomalaislasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Taitoluistelu
Taitoluistelija Yuzuru Hanyun lahjoittamat pehmolelut päätyvät kisajärjestäjän kautta hyväntekeväisyyteen.
Taitoluistelun supertähti Yuzuru Hanyun marraskuinen Helsingin-vierailu jätti jälkeensä sadoittain pehmoleluja. Ne pääsevät ilahduttamaan satoja lapsia Joulupuu-keräyksen ja Hope ry:n avulla.

Pimeä ja lumeton joulukuinen tiistai muuttuu hetkessä valoisaksi, kun astuu Suomen Taitoluisteluliiton tiloihin Helsingin Pitäjämäessä sijaitsevassa Sporttitalossa.

Tulijaa tervehtivät nimittäin sadat kirkkaan keltaiset Nalle Puh -pehmolelut – ja iso joukko muitakin leluja.

Valoa tuo myös joukko joulupukin apulaisia – lajiliittojen yhteisen Sporttitalon henkilökuntaa – joilla on käynnissä paketointitalkoot. Nalle Puhit ja muut pehmolelut kääritään lahjapaperiin.

Paketoitavaa riittää, sillä erilaisia pehmoleluja on karkean arvion mukaan noin 700. Tunteja kestävän urakan jälkeen valmiita paketteja on noin kahdeksan rullakollista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sitten kun on tehnyt viisi pakettia, saa glögiä, Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo huudahtaa huumorilla talkoolaisille.

Nalle Puh -röykkiöt päätyivät Taitoluisteluliitolle kuukausi takaperin Helsingissä pidettyjen taitoluistelun kansainvälisten gp-kisojen myötä. Kisoihin osallistui myös lajin suurin supertähti, miesten yksinluistelun kaksinkertainen olympiavoittaja Yuzuru Hanyu.

Japanilaisluistelija veti perässään Helsinkiin pelkästään Japanista noin 3 500 fania.
Intohimoiset fanit seuraavat 23-vuotiasta idoliaan ympäri maailman, ja jokaisen Hanyun kisasuorituksen jälkeen toistuu sama uskomaton näytös: jää peittyy Nalle Puh -pehmoleluista ja muista lahjoista, kun fanit osoittavat suosiotaan suurelle suosikilleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nalle Puh on Hanyun onnea tuova maskotti, siksi valtaosa jäälle heitetyistä lahjoista on nimenomaan näitä keltaisia satuhahmoja.

Koska Hanyu ei luonnollisesti voi pitää kaikkia kisoissa saamiaan lahjoja itsellään, valtaosa niistä päätyy kisajärjestäjien kautta hyväntekeväisyyteen. Niin myös tällä kertaa. Tiistaisista paketointitalkoista lahjapaperiin käärityt Nalle Puhit matkustavat tuomaan jouluiloa lapsille.

Viitisensataa lahjapakettia menee Joulupuu-keräyksen kautta muun muassa lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna tai sijaisperheessä oleville lapsille ja 200 pakettia päätyy ilostuttamaan lapsia Hope ry:n avulla.

Hyvän asian puolesta Taitoluisteluliiton väki sai talkoisiin avukseen kollegoita muista lajiliitoista. Paketteja oli taiteilemassa ainakin Olympiakomitean sekä Suunnistus-, Käsipallo- ja Sukeltajaliittojen henkilökuntaa. Lahjapaperit ja –narut lahjoitti puolestaan jyväskyläläinen Karto.

– Parhaalle paketoijalle on luvassa liput muodostelmaluistelun MM-kisojen lyhytohjelmaan, Taitoluisteluliiton markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen kertoo.

Mukava porkkana, sillä huhtikuussa odottavat MM-kotikisat on jo loppuunmyyty.

Vaikka taitoluistelu on tunnetusti arvostelulaji, ”parhaan” paketoijan kriteerit olivat vielä vähän pimennossa.

– Taitoluistelussa tuomari ei ole lahjottavissa, mutta tässä lajissa on, Wuorenheimo vitsailee paketointipöydän ympärillä.

Lisää gp-kisoja Helsinkiin?

Marraskuun alussa Helsingissä pidetyt taitoluistelun gp-kisat olivat suomalaisjärjestäjien osalta jättimenestys. Nopealla aikataululla järjestetyt kisat saivat Kajas-Virtasen mukaan paljon kehuja.

– Sekä urheilijat että katsojat kommentoivat, että oli ihana, kun kisat olivat Helsingissä, Kajas-Virtanen kertoo.

Yuzuru Hanyun asema maailman seuratuimpana taitoluistelijana oli otettu hyvin huomioon, sillä Taitoluisteluliitto hankki tämän hotellille ylimääräisen turvamiehen ja kuljetti tähteä kisapaikalla autolla, jottei tämän tarvitsisi kulkea kirkuvien fanilaumojen edestä.

– Yuzuru arvosti meidän toimenpiteitä, esimerkiksi sitä, mitä teimme jäähallilla hänen yksityisyydensuojakseen, Kajas-Virtanen sanoo.

Mitään ongelmia yli-innokkaista japanilaisfaneista ei syntynyt, vaan Hanyu sai keskittyä kunnolla kisasuorituksiinsa. Tuloksena olivatkin ME-pisteet.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Suomessa järjestettiin senioreiden kansainvälinen grand prix. Tavallisesti vain Ranska ja Venäjä kuuluvat gp-kalenteriin Euroopan osalta, mutta tänä vuonna Helsinki sai tilaisuuden, kun gp-kohde Kiina vetäytyi järjestelyvastuusta.

Wuorenheimo toivoo, että gp-kisoja pidetään tulevaisuudessakin ympäri Eurooppaa.

– Ja tietysti ollaan valmiina, jos saataisiin kisat taas Suomeen, Wuorenheimo sanoo.

Klo 9.52: otsikkoa muokattu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt