Kuvat paljastavat Suomessa kisaavan supertähden vetovoiman – käsittämätön lahjamäärä! - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Kuvat paljastavat Suomessa kisaavan supertähden vetovoiman – käsittämätön lahjamäärä!

Helsingin jäähallissa nähtiin Nalle Puh -sadekuuro. Sama sääennustus seuraa supertähti Yusuru Hanyu’ta kaikkialle.

Yuzuru Hanyu’n lahjasaalis oli komea.

3.11.2018 16:46

Nalle Puh -pehmoleluja lentää Helsingin jäähallin jäälle. Toinen toisensa jälkeen, kymmenittäin, sadoittain.

Taitoluistelua seuraavat tietävät varmasti, kuka on aiheuttanut Nalle Puh -sateen. Japanilainen supertähti, 23-vuotias Yuzuru Hanyu tietenkin.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari on monen mielestä maailman paras taitoluistelija. Tänä viikonloppuna Hanyu villitsee Helsingissä, jossa käydään taitoluistelun kansainvälinen grand prix -kilpailu.

Suomeen on saapunut Hanyu’n perässä tuhansittain faneja, suurin osa Japanista. Moni heistä on varustautunut Nalle Puh -pehmoleluilla ja Nalle Puh -aiheisella vaatetuksella.

Kyseessä on Hanyu’n onnea tuova teemahahmo. Kaikki sai alkunsa, kun japanilaisluistelija alkoi vuonna 2010 kantaa mukanaan nenäliinoille tarkoitettua Nalle Puh -pehmolelua. Pikkuhiljaa hahmo alettiin liittää Hanyu’hin, ja fanit alkoivat tuoda onnea tuovia pehmoleluja mukanaan kisoihin. Nyt niitä lentää jäälle kaikkialla, missä Hanyu kilpailee.

Hanyu’lle on luvassa lisää nalleja sunnuntain vapaaohjelmassa.

Hanyu’lle heitetyt lahjapehmolelut ovat yleensä päätyneet hyväntekeväisyysjärjestöille.

Lauantaina Helsingin gp:ssä oli vuorossa miesten lyhytohjelma, ja Hanyu-huuma täytti jäähallin. Hanyu’n ohjelman aikana yleisön huuto ja suosionosoitukset onnistuneiden hyppyjen jälkeen olivat välillä niin kovia, ettei musiikkia meinannut kuulla.

Suorituksen jälkeen jää täyttyi Nalle Puh -pehmoleluista, ruusuista ja muista lahjoista. Taitoluistelujunioreilla oli kiire saa jää puhtaaksi seuraavaa luistelijaa varten.

Huumalle oli katetta myös urheilusuorituksen perusteella. Hanyu keräsi lyhytohjelmastaan huimat ME-pisteet 106,69.

Lyhytohjelman jälkeen toisena oleva Tshekin Michal Brezina onnistui ohjelmassaan loistavasti, mutta jäi kauas taakse pistein 93,31. Kolmantena on Kiinan Boyang Jin pistein 85,97. Suomen Valtter Virtanen epäonnistui lyhytohjelmassaan ja jäi pistein 48,16 viimeiseksi.

Lahjojen lajitteleminen iso urakka

Hanyu’n suorituksesta oli ehtinyt kulua jo lähes tunti, kun Suomen taitoluisteluliiton työntekijät ja kisojen vapaaehtoiset vielä lajittelivat japanilaisen valtavaa lahjakasaa hallin uumenissa.

Hanyu-huuma täytti lauantaina Helsingin jäähallin.

Nalle Puh oli puettu Hanyu’n esiintymisasuun.

Kirjeet ja muut henkilökohtaiset lahjat menivät yhteen kasaan, pehmolelut toiseen. Lahjakasasta löytyi toinen toistaan upeampia lahjoja. Yksi Nalle Puh -pehmolelu oli esimerkiksi saanut ylleen Hanyu’n lyhytohjelmasta tutut vaatteet.

Kaksi isoa rullakkoa täyttyi nopeasti. Pehmoleluja kertyi yhteensä noin 15 isoa muovisäkillistä. Niiden lisäksi Hanyu’ta odottavat vielä muut lahjat.

Lahjoja lajittelevat työntekijät kertoivat, että Hanyu haluaa kaikki kirjeet itselleen. Valtaosa pehmoleluista sen sijaan menee hyväntekeväisyyteen.

Taitoluisteluliiton viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen kertoi IS:lle, ettei Hanyu’n ja Japanin liiton kanssa ole vielä sovittu, minne sadat pehmolelut päätyvät. Tavallisesti Hanyu on lahjoittanut lelut paikalliselle hyväntekeväisyysorganisaatiolle, joten samaa voidaan odottaa nytkin.

Esimerkiksi vuoden 2017 Helsingin MM-kisojen jälkeen Hanyu’n nallesaalis päätyi suomalaiselle Hope ry:lle.

Miesten vapaaohjelma luistellaan sunnuntaina. Nalle Puh -sadetta on siis luvassa silloinkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?