Liikaa laihtunut Kiira Korpi romahti lähikaupassa – soitti äidin hakemaan, ei pystynyt kävelemään muutamaa sataa metriä kotiin - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Liikaa laihtunut Kiira Korpi romahti lähikaupassa – soitti äidin hakemaan, ei pystynyt kävelemään muutamaa sataa metriä kotiin

Kiira Korpi kertoo uutuuskirjassa pelänneensä niin paljon lihomista, että söi koko ajan alle vaaditun määrän.

Kiira Korpi pääsi ylioppilaaksi toukokuussa 2008.

22.9.2018 8:15

Taitoluistelija Kiira Korpi purkaa vaikeaa suhdettaan ruokaan yhdessä Jere Nurmisen kanssa julkaisemassaan uutuuskirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt. Korpi kertoo kirjassa alkaneensa laihduttaa keväällä 2007.

– Ulkopuolisista näytti, että söin edelleen normaalisti, mutta päässäni laskin suupalojen kaloreita ja seurasin painon kehittymistä grammantarkasti. Vaa'alla ramppaamista kesti lyhyitä yksittäisiä jaksoja lukuun ottamatta kaikkiaan kahdeksan vuotta, kunnes tietoisesti lopetin pakonomaisen painontarkkailun kilpaurani jälkeen. Oliko kyseessä syömishäiriö, en tiedä. Mutta sen tiedän, että suhtautumiseni ruokaan ei ollut terveellä pohjalla, Korpi kertoo.

Korpi laihdutti vuonna 2008 nipin napin 50-kiloiseksi, kunnes hän jaksamisensa romahti syksyllä 2008: Korpi joutui soittamaan äitinsä hakemaan itsensä pois ruokakaupasta, koska ei pystynyt kävelemään muutamaa sataa metriä kotiin.

Korpi sai myös vatsavaivoja, jotka jatkuivat vuosikausia.

– Kroppani ei kerta kaikkiaan kestänyt määräänsä enempää. Pelkäsin lihomista niin paljon, että söin koko ajan hiukan alle vaaditun määrän. Olen sitä mieltä, että puutteellinen syöminen oli iso syy myöhemminkin urallani siihen, että kroppani ei kestänyt lajin vaatimaa kuormitusta ja minulle alkoi kasaantua erilaisia vammoja.

Korpi kuunteli ravintoneuvojansa Patrik Borgin ohjeita, mutta ei noudattanut niitä.

– Patrik kehotti minua pariinkin otteeseen lisäämään merkittävästi ruoan määrää ja korosti ruokailun rentoutta. Mutta en voinut itselleni mitään. En pystynyt enää suhtautumaan ruokaan rennosti, vaan päässäni ruksuttivat koko ajan eri raaka-aineiden kalorimäärät. Tiedän edelleen aika tarkasti, kuinka paljon missäkin ruoassa on kaloreita.

Korpi kertoo saaneensa ahmimiskohtauksia, joista hän ei uskaltanut kertoa kenellekään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?