Taitoluistelu

Venäläinen taitoluistelun supertähti jätti yllättäen valmentajansa – syynä kateus toiselle luistelijalle?

Julkaistu:

Taitoluistelu
Jevgenija Medvedeva siirtyy kanadalaiseen valmennukseen.
Venäläisten suurimpiin taitoluistelutähtiin kuuluva Jevgenia Medvedeva, 18, on jättänyt pitkäaikaisen valmentajansa Eteri Tutberidzen ja siirtynyt kanadalaisen Brian Orserin valmennukseen.

Medvedeva on vuosien 2016 ja 2017 maailmanmestari. Hän voitti samoina vuosina myös Euroopan mestaruuden.

Medvedeva ei onnistunut puolustamaan Euroopan mestaruuttaan Moskovassa tammikuussa toisen venäläisluistelijan, Alina Zagitovan, 15, viedessä voiton. Medvedeva hävisi Zagitovalle myös Pyeongchangin olympialaisissa 1,31 pisteellä.

Myös Zagitova kuuluu Tutberidzen valmennettaviin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reutersin mukaan Medvedeva kiitti Tutberidzea ja hänen tiimiään heidän pitkästä, ”hedelmällisestä ja joskus vaikeasta yhteistyöstään.” Kaksikko teki yhteistyötä 11 vuotta.

– He loivat luistelu-urani ja johtivat minut hyviin tuloksiin, joista voin olla ylpeä, hän sanoi Reutersin mukaan Venäjän luisteluliiton tiedotteessa.


Medvedevan mukaan hän vaihtaa valmentajaa uusien mahdollisuuksien ja erilaisten harjoitusmetodien vuoksi. Hän ei kuitenkaan aio vaihtaa kansalaisuutta.

Venäläismedian mukaan valmennussuhteen katkeaminen ei kuitenkaan tapahtunut yhteisymmärryksessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tutberidze kertoi Russian TV:lle CBC:n mukaan, että Medvedeva lopetti vastaamisen hänen viesteihinsä ja puheluihinsa viime kuussa.

Hänen mukaansa Medvedeva halusi valmentajan pitävän Zagitovan vielä juniorisarjassa, jossa tämä pystyisi vielä ikänsä puolesta kilpailemaan.

– Hän kysyi minulta lapsellisesti: ”Etkö olisi voinut pitää Alinan junioreissa vielä yhden vuoden?”. Sanoin, että mitä ihmettä. Meidän täytyy antaa urheilussa kaikille sama mahdollisuus. Ei meillä ole oikeutta jarruttaa ketään, Tutberidze kertoi.

Venäläismediassa on arveltu, että Medvedeva on mustasukkainen muille luistelijoille heidän saamastaan huomiosta. Tutberidzen talliin kuuluu muun muassa 13-vuotias superlupaus, nuorten maailmanmestari Aleksandra Tursova, joka teki ensimmäisenä naisena kaksi neloishyppyä samassa ohjelmassa.

Medvedeva on hiljattain aloittanut työt TV-juontajana lapsiluistelijoita käsittelevässä venäläisohjelmassa, mikä on kiihdyttänyt huhuja uran loppumisesta. Uusi valmentaja kuitenkin näyttää vahvistavan sen, mitä Medvedeva on itse sanonut, eli luistelu-ura jatkuu edelleen.

Torontossa vaikuttavan entisen huippuluistelijan Brian Orserin valmennettaviin kuuluvat muun muassa kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Yuzuru Hanyu, olympiapronssimitalisti Javier Hernández ja olympiavoittaja Yuna Kim.

– Toivon, että kaikki ymmärtävät tämän olevan ainoa mahdollinen ratkaisu, Medvedeva sanoi tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt