Taitoluistelu

Huomasitko venäläisten valkoiset huivit olympialaisissa? Urheilutähti repi salaisuuden esiin

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Taitoluistelutähti Jevgenia Medvedeva paljasti venäläisten olympiaurheilijoiden valkoisten huivien salaisuuden.
Venäläisurheilijat kilpailivat viikko sitten päättyneissä Pyeongchangin olympialaisissa neutraalilla OAR (Olympic Athletes from Russia) -statuksella maahan kohdistettujen dopingsanktioiden vuoksi.

Sittemmin maan olympiapanna on poistettu. Kansainvälinen olympiakomitea päätyi palauttamaan Venäjän olympiakomitean toimintavaltuudet olympialaisten jälkeen.

Etelä-Koreassa venäläisurheilijat joutuivat joka tapauksessa noudattamaan äärimmäisen tarkkoja sääntöjä. Heidän vaatteissa, asusteissa ja välineissä ei saanut olla mitään viittauksia Venäjän lippuun tai muihin maatunnuksiin. Venäjän lipun värit olivat tiukasti kielletty, samoin Venäjän kansallislaulu. Ennen kisoja linjattiin, että maatunnuksia koskevia sääntöjä rikkovia urheilijoita voidaan rangaista ja pahimmillaan heidän suorituksensa hylätään.

Nyt Pyeongchangissa naisten yksinluistelun hopealle sijoittunut taitoluistelutähti Jevgenia Medvedeva on paljastanut, miten venäläisurheilijat kiersivät tiukkoja sääntöjä ja kantoivat takeissaan salaa Venäjän värejä.


18-vuotias Medvedeva lisäsi Instagram-tililleen lentokoneessa kuvatun videon. Videolla Medvedeva repii valkoisen huivin irti olympialaisissa käyttämästään takista. Huivin takaa paljastuu Venäjän lippu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt kaikki tietävät näiden valkoisten huivien salaisuuden, Medvedeva kertoo.
Videolla luistelija kuvailee, kuinka huivin repiminen saa hänessä aikaan sanoinkuvaamattomia tunteita.


Pyeongchangissa menestyneet urheilijat ovat Venäjällä juhlittuja sankareita. Viime keskiviikkona Kremlissä pidetyssä kotiinpaluujuhlassa Venäjän presidentti Vladimir Putin piti olympiasankareille kehujen täyteisen puheen.

Putin hehkutti muun muassa tapaa, jolla urheilijat edustivat maataan kisoissa ja näiden paineensietokykyä suorituspaikalla ja sen ulkopuolella.

Presidentti myös lahjoitti mitalisteille upouudet luksusautot.

Otsikkoa muokattu klo 9.59.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt