Taitoluistelu

Valmentaja liikuttui jo ennen Emmi Peltosen luistelua – ”Tuntui, että sydän pakahtuu”

Julkaistu:

pyeongchang 2018
Emmi Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio liikuttui.
Olympiakisojen ensikertalaisen Emmi Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio liikuttui jo ennen kuin hänen suojattinsa oli piirtänyt taitoluistelun naisten lyhytohjelmassa ensimmäistäkään luistimenvetoa.

– Kun Emmi asettui päättäväisesti ohjelman alkuun ja näin hänen takanaan Suomen lipun, herkistyin. Tuntui, että sydän pakahtuu. Se oli niin hieno hetki.

Valmennettava palkitsi Gangneungin jäähallissa valmentajansa, vaikka hypyistään Peltonen pyllähti kolmoisritin alastulossaan. Hän oli aloittanut ohjelmansa ennen rittiään mainiolla kolmoishyppy-yhdistelmällä.

– Soolokolmoishyppy on hänelle yksi helpoimmista, joten virhe oli vähän yllätyksellinen. Näytti, että ponnistus ei mennyt ihan loppuun asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aina on se mahdollisuus, että kun luistelijoiden toinen ryhmä oli jo loppupuolella, eikä jäätä oltu ajettu, jäässä oli pieni ura, joka muutti liikettä, Kaipio sanoi.

Ennen ylihuomista vapaaohjelmaa Peltonen ja Kaipio ruotivat vielä lyhytohjelmaa.

– Käymme teknisesti tämän elementin kohdalta suoritustoistoja läpi.

Peltonen taitaa esittämisen

Vapaaohjelmaan 24 parhaan joukkoon pääsy palkitsi 18-vuotiaan Peltosen ruhtinaallisesti.

– Haluan antaa Emmille sen mahdollisuuden, ettei ole mitään odotuspaineita. Tämä oli niin iso lottovoitto, Kaipio korosti vapaaohjelmaan selviytymistä.

– Luulin, että pitää tehdä superenkat, jotta finaaliin pääsee, valmentaja myönsi.

Peltonen kirjautti olympialyhytohjelmastaan 55,28 pistettä. Tällä kaudella hän on luistellut SM-kisoissa lyhytohjelmassa 61,25, mutta kotimaan kilpailuissa tuomarit arvioivat kilpailijoita lempeämmällä skaalalla.

Kaipio kehui Peltosen tulkitsijan taitoja.

– Kun katsoo Emmin suoritusta ja Emmiä itsessään, hän on valmis. Hän on naisellinen ja hänellä on loppuun asti hiottu koreografia ja liikekieli. Sitten täällä on teknisiä pomppijoita, joilla tämä toinen puoli on raakile, Kaipio vertaili.

Teini-ihme Zagitova häikäisi

Tekniikan ja taiteellisuuden yhdisti onnistuneesti kilpailua lyhytohjelman jälkeen johtava venäläisten olympiaurheilijoiden vain 15-vuotias Alina Zagitova.

Tammikuussa Moskovassa Euroopan mestaruuden voittanut Zagitova luisteli ennätyspisteensä 82,92 ja on kärjessä ennen joukkuetoveriaan Jevgenia Medvedevaa ja Kanadan Kaetlyn Osmondia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt