Taitoluistelu

Yksi asia kismitti Emmi Peltosta olympiadebyytissä – ”Olen muuten niin iloinen, että annan sen olla”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Emmi Peltonen kertoi ennen olympiakisoja lähtevänsä nauttimaan taitoluistelusuorituksestaan. Hän antoi tunteen näkyä Pyeongchangissa naisten lyhytohjelmassa.
Olympiakisojen ensikertalainen Emmi Peltonen luisteli lyhytohjelmassa pisteet 55,28. Hän varmisti 30 luistelijan joukosta paikan 24 parhaan vapaaohjelmaan saman tien.

Ensimmäisessä ryhmässä luistellut Peltonen ei tuntenut jäälle mennessään minkäänlaista jännitystä.

– Oli upea fiilis, tosi vapautunut ja rento olo mennä tuonne. Sanoin itselleni, että okei, tänne mä kuulun. Annetaan palaa, hän kertoi ohjelmansa jälkeen.

Sulavasti sujuneen kolmoishyppy-yhdistelmän jälkeen Peltonen pyllähti kolmoisritti-hypyssään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tuli pieni kömmähdys ritissä, mutta se nyt on urheilua. Olen muuten niin iloinen, että annan sen pienen virheen olla.

Peltosen huulilta saattoi lukea heti lyhytohjelman jälkeen suomalaiskansallisen kirosanan. Ylihuomiseen vapaaohjelmaan jäi siis parannettavaa.

– Se jäi niin pienestä kiinni, mutta annan sen olla. On upeaa, että pääsen vielä toisenkin kerran jäälle, hän viittasi vapaaohjelmaan.


”En yhtään himmaile”

Tammikuun EM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut Peltonen lähtee vapaaohjelmaan paineitta, mutta tekemään täysillä parhaansa.

– Annan aina palaa, enkä yhtään himmaile. Katson sitä sillä tavalla, että olen oma itseni ja teen parhaani, minkä tällä hetkellä voin.

Peltonen, 18, luisteli SM-kisoissa lyhytohjelman kauden parhaat pisteensä 61,25. EM-Moskovassa lyhytohjelmasta herui arvostelutuomareilta 52,68 pistettä.

Kun viimeinen ryhmä oli luistelematta, Peltonen oli olympiakisojen lyhytohjelmassa 18 kilpailusuorituksen jälkeen kuudentena.
Kuvakoosteen Peltosen esityksestä löydät tästä linkistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt