Taitoluistelu

Ex-parin outo asumisjärjestely ja suhde, jota ei koskaan pitänyt syntyä: olympialaisten taitoluisteluparien rakkaustarinat

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Pyeongchangin olympialaisissa kilpailee taitoluistelijoita, jotka ovat pareja niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin.
Aina yhtä jännittävä taitoluistelu starttasi Pyeongchangin olympialaisissa jo joukkuekilpailulla. Lisää taitoluisteluherkkua on tarjolla keskiviikkona, kun vuorossa on pariluistelun lyhytohjelmat.

Sattumaa tai ei, keskiviikkona juhlitaan monessa maassa ystävänpäivää. Siinä missä Suomessa päivä on nimensä perusteella ystävyyden juhlaa, etenkin Pohjois-Amerikassa 14. helmikuuta vietettävä Valentine’s Day on rakkauden ja parisuhteen ilotulitusta.

Olympialaisiin panostaneita huippu-urheilijoita tuskin hetkauttaa tuon taivaallista viettää tämänvuotista epävirallista parisuhdepäivää reissun päällä Etelä-Koreassa. Treffeille ehtii myöhemminkin!

Joukko olympiaurheilijoita pääsee joka tapauksessa viettämään ystävänpäivää rakkaansa kanssa olympialaisista huolimatta, onhan urheilijoiden joukossa monia pariskuntia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etenkin pariluistelun ja jäätanssin puolella monen parin kemiat ovat kolahtaneet myös jään ulkopuolella. Se ei liene yllätys, hyvä kemia ja yhteisymmärrys ovat hyödyksi vaativissa lajeissa.

Keskiviikkona käytävän pariluistelun lyhytohjelman – ja ystävänpäivän! – kunniaksi Ilta-Sanomat esittelee olympialaisten taitoluistelijoita, jotka ovat pareja niin jäällä kuin sen ulkopuolella.

Pariluistelun vapaaohjelma käydään torstaina, jäätanssi on ohjelmassa tulevana maanantaina ja tiistaina.

Lähteenä on käytetty muun muassa Timen, NBC:n ja Bustlen laatimia listoja olympialaisten pariskunnista.

1. Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim

Yhdysvaltalaiset kilpailevat pariluistelussa. 26-vuotias Alexa ja 30-vuotias Chris avioituivat vuonna 2016. NBC:n mukaan vihkiseremonian suoritti parin valmentaja Dalilah Sappenfield.

Parin yhteistyö jäällä alkoi, kun Chrisin äiti pyysi Alexaa poikansa pariksi. Alexa kieltäytyi ensin, mutta muutti mielensä nähtyään tulevan miehensä kilpailemassa.

– Meille on kerrottu lukuisia kertoja, että yleisö todella tuntee ne tunteet, joita me yritämme esittää jäällä. Uskon, että se on meidän vahvuutemme: pystymme saamaan yleisön tuntemaan jotain aitoa. Me emme näyttele, Chris Knierem on kuvaillut.

Parilla on Pyeonchangista jo ainakin yksi mitali plakkarissa: he olivat mukana Yhdysvaltojen pronssille sijoittuneessa joukkueessa.

2. Jevgenia Tarasova ja Vladimir Morozov

23-vuotias Tarasova ja 25-vuotias Morozov edustavat kisoissa venäläisiä olympiaurheilijoita. Pariluistelijat aloittivat yhteistyön jo vuonna 2012, seurustelun myöhemmin.

Kaksikko juhli Venäjän olympiaurheilijoiden kanssa joukkuehopeaa Pyeongchangissa. Palkintokaapista löytyy myös muun muassa MM-pronssi, kaksi EM-kultaa ja kaksi EM-pronssia.

3. Miriam Ziegler ja Severin Kiefer

Ziegler, 23 ja Kiefer, 27, edustavat Itävaltaa. Ziegler aloitti uransa yksinluistelijana ja kilpaili muun muassa Vancouverin olympialaisissa. Pariluisteluun hän siirtyi vuonna 2013.

Itävaltalaispari oli mukana jo Sotshin olympialaisissa, mutta jäi tuolloin harmittavasti ensimmäisenä ulos vapaaohjelmasta.

– Miriam ja minä vietämme lähemmäs 24 tuntia päivästä yhdessä. Täysin rehellisesti, en haluaisi mitään muuta, Kiefer on kertonut.

4. Madison Chock ja Evan Bates

Yhdysvaltalaisella jäätanssiparilla on pitkä yhteinen historia. He ovat molemmat kotoisin Michiganista ja luistelivat yhdessä jo lapsina. Molemmat aloittivat uransa eri parien kanssa, mutta päätyivät lopulta yhteen sekä jäällä että jään ulkopuolella.

Chock, 25, ja Bates, 28, ovat saavuttaneet muun muassa jäätanssin MM-hopeaa ja -pronssia.

5. Penny Coomes ja Nick Buckland

Brittiläiset Coomes ja Buckland, molemmat 28, kilpailevat jäätanssissa. He ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2005 ja voittaneet yhdessä muun muassa EM-pronssia. Pyeonchangissa he kilpailevat jo kolmansissa olympialaisissaan.

– Aloitimme seurustelun sen jälkeen, kun aloimme luistella yhdessä. Se toimii todella hyvin, sillä meillä on samat tavoitteet ja toiveet. Ihmiset ovat yllättyneitä, koska me työskentelemme ja asumme yhdessä, mutta me tulemme toimeen niin hyvin, että harjoittelu on helppoa, Buckland on kertonut Shapelle.

6. Marie-Jade Lauriault ja Romain Le Gac

Ranskaa edustavilla jäätanssijoilla oli aiemmin tahoillaan eri parit, mutta vuonna 2014 he alkoivat tehdä yhteistyötä. Pariskunta heistä tuli pian sen jälkeen ja joulukuussa 2015 juhlittiin jo häitä.

Ennen kohtaamista molemmat olivat päättäneet, ettei koskaan tulisi seurustelemaan jäätanssiparinsa kanssa, pariskunta kertoi Goldenskate-verkkosivuston haastattelussa.

– Minun piti aluksi päästä sen esteen yli. Mutta rakkaus oli vahvempi, Lauriault on kuvaillut.

21-vuotias Lauriault on syntynyt Kanadassa. Hän sai Ranskan kansalaisuuden muutama kuukausi sitten, mikä takasi olympiamatkan Ranskan väreissä.

Romain Le Gac on hänkin vasta 22-vuotias, eli pariskunta meni naimisiin melko nuorina.

7. Madison Hubbell ja Zachary Donohue

Yhdysvaltojen jäätanssipari ei oikeastaan kuulu tälle listalle: he ovat jo ex-pari. Mutta Hubbellin, 26, ja Donohuen, 27, tapaus on liian kiinnostava ohitettavaksi! Exät ovat edelleen luonnollisesti hyvissä väleissä, kilpailevathan he yhdessä Pyeongchangissakin.

Mielenkiintoista on se, että molemmat löysivät uudet rakkaudet taitoluistelun parista, ja vielä saman jäätanssiparin osapuolista! Timen mukaan Hubbell seurustelee nykyään espanjalaisen jäätanssija Adrian Diazin kanssa, Donohue puolestaan Diazin jäätanssiparin Olivia Smartin kanssa.

Kaiken lisäksi koko nelikko asuu Montrealissa saman katon alla ja harjoittelee yhdessä! Varsin ystävälliset exät siis kyseessä. Vaikka parisuhde Hubbellin ja Donohuen välillä kuivuikin kasaan, jäällä – ja ystävinä – homma toimii.

Pariluistelun lyhytohjelma käydään Suomen aikaa keskiviikkona aamuyöstä kello 03–06.35.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt