Taitoluistelu

Viveca Lindfors räväytti ennätyspisteensä – nousi Emmi Peltosen ohi kauden tilastossa

Julkaistu:

Taitoluistelu
Olympialaisista rannalle jäänyt Viveca Lindfors luisteli ennätyspisteensä sunnuntaina Rovaniemellä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.
Taitoluistelun Suomen olympiapaikasta käytiin poikkeuksellisen dramaattinen taisto kahden nuoren tähtiluistelijan Viveca Lindforsin ja Emmi Peltosen välillä.

Valintakriteerit olivat selvät, ja tammikuun lopun EM-kisoihin mennessä paremmat pisteet kuluvalla kaudella luistellut Peltonen sai olympiapaikan.

Vaikka Lindfors hankki olympiapaikan Suomelle, ei hän silti päässyt mukaan Pyeongchangiin.

Taiston tauottua Lindfors lähetti tulikivenkatkuisia terveisiä Peltoselle.


Olympialaiset eivät ole vielä ehtineet edes alkaa, mutta taistoluistelusoppaan saatiin jälleen uusi mauste.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lindfors nimittäin räväytti sunnuntaina Rovaniemellä ennätyspisteensä 166,63. Se on samalla uusi kotimainen kauden kärkitulos. Lindfors kruunattiin myös ylivoimaiseksi Pohjoismaiden mestariksi.

Peltosen olympiapaikkaan oikeuttaneet pisteet olivat joulukuussa SM-kilpailuissa saavutetut 164,11.

– Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin, että mitään ilmapalloja siellä ei saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin, Lindfors latasi Ylelle olympiapaikan karattua pari viikkoa sitten EM-kisoissa.

Ainakaan Lindfors ei Rovaniemellä ”mitään ilmapalloja” tehnyt, mutta ennätyspisteet tulivat hänen kannaltaan harmittavasti pari viikkoa myöhässä.

– Annoin tänään vaan mennä. Pisteetkin olivat ihan hyvät. Tämä oli sellainen rutiinisuoritus, Lindfors sanoi tiedotteessa.

Lindforsin kausi jatkuu viikon päästä Sloveniassa.

– Kilpailen kilpailu kerrallaan. Jokaisessa kisassa tavoitteenani on tehdä kaksi puhdasta ohjelmaa.

Lindfrosin noustua kuluvan kauden parhaaksi suomalaisluistelijaksi, sai olympiavalintaprosessi vielä hivenen lisämaustetta.

– No tilanne on nyt tämä ja on turha spekuloida, mitä kaksi viikkoa sitten tapahtui. Nyt tosiaan on näin, kausi menee eteenpäin ja urheilijat parantavat suorituksiaan, mikä on hieno asia. Ihan samalla tavalla Emmi voi seuraavassa kilpailussaan taas vetäistä kovemman pistesaaliin. Hienoa, että urheilijat petraavat, Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen kommentoi STT:lle.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt