Lindforsilta kipakat terveiset Peltoselle olympialaisiin – ”Se paikka on minun selkänahastani otettu”

Olympiamatkasta kisaavien suomalaisluistelijoiden Emmi Peltosen ja Viveca Lindforsin kohtaaminen taitoluistelun EM-kisojen naisten yksinluistelussa päättyi Peltosen eduksi.

Emmi Peltonen (vas.) ja Viveca Lindfors olivat Suomen naisedustajat EM-kisoissa.

20.1.2018 20:47

Emmi Peltonen luisteli tänään vapaaohjelmassa 106,80 pistettä ja kokosi yhteispisteet 159,70. Viveca Lindfors jäi vapaaohjelmassa 96,27 pisteeseen, ja yhteistulos hänellä oli 147,89.

Peltonen oli lopputuloksissa yhdeksäs ja Lindfors 14.

– Mä taistelin. Ja samalla nautin joka hetkestä, annoin itseni kunnolla vapautua jäällä, Peltonen iloitsi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Taitoluisteluliiton mukaan olympiavalinnan kriteerinä on kauden korkein luisteltu pistemäärä. Se on Peltosen joulukuussa SM-kilpailuissa tekemä 164,11, josta Lindfors siis jäi EM-jäällä.

– Vielä en ole ehtinyt mitään ajatella. Liiton sääntöjen mukaan liitto ehdottaa Olympiakomitealle Emmiä. Minun pitää tätä puida, kun päätös tulee, Suomelle syksyllä olympiakarsinnoissa maapaikan hankkinut Lindfors totesi Ylelle.

– Säännöt ovat nämä. Jos se en ole minä, joka sinne Pyeongchangiin lähtee, niin paras luistella hyvin, että mitään ilmapalloja siellä ei saa tehdä, kun se paikka on minun selkänahastani otettu. Paras mennä hyvin, Lindfors totesi kipakasti.

Mestariksi luisteli Venäjän Alina Zagitova pistein 238,24. Jevgenia Medvedeva luisteli vapaaohjelmassa kauden parhaansa, mutta jäi toiseksi 232,86 pisteellään. Italian kokenut Carolina Kostner rikkoi venäläisrintaman luisteltuaan pronssille ennen Maria Sotskovaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?