Taitoluistelu

Historian rumimpaan taitoluisteluskandaaliin sekaantunut Tonya Harding avautui rankasta lapsuudestaan – äiti kiistää väitteet

Julkaistu:

TAITOLUISTELU
Tonya Harding muistetaan 24 vuoden jälkeen edelleen Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa tapahtuneesta skandaalista.
Ennen Yhdysvaltojen taitoluistelun mestaruuskilpailuja vuonna 1994 tapahtui järkyttävä skandaali, joka puhuttaa edelleen. Yhden ennakkosuosikin Nancy Kerriganin kimppuun hyökättiin väkivaltaisesti ja hänet pahoinpideltiin metallipatukalla.

TV-kuvissa näytettiin, kuinka Kerrigan itki hysteerisesti ja huusi ”Miksi?”. Sittemmin selvisi, että Kerriganin päällekarkauksen oli järjestänyt luistelijan kovimman kilpakumppanin Tonya Hardinigin ex-mies Jeff Gillooly. Nyt Harding on paljastanut ABC-kanavan haastattelussa, olleensa tietoinen ennakkoon ex-miehensä suunnitelmasta tuolloin.

Kerrigan ei pystynyt osallistumaan Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuihin, mutta hänet lähetettiin silti Lillehammerin olympialaisiin Tonya Hardingin lisäksi. Kerrigan voitti olympiahopeaa ja Harding jäi kahdeksanneksi.

ABC-kanavan haastattelussa Harding avautui vaikeasta lapsuudestaan. Hän kasvoi Portlandissa Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Harding kertoo joutuneensa muuttamaan asuinpaikkaa peräti 13 kertaa siihen mennessä, kun hän oli viidennellä luokalla koulussa. Hardingin mukaan syy oli hänen äidissään LaVona ”Sandy” Goldenissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän ei ollut mikään hyvä äiti, vaikka yritti tehdä parhaansa, Harding kertoo haastattelussa.

Harding kertoo äitinsä pahoinpidelleen häntä lapsena.

– Hän löi minua hiusharjalla. Hän raahasi minut vessaan ja löi.

Ja tarinat menevät vielä hurjemmaksi. Harding väittää äitinsä heittäneen häntä leikkuuveitsellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän seisoi kolmen metrin päässä ja se osui käteeni. Ajattelin silloin, ettei hän ole ihan fiksu, vaan hullu.

LaVona Golden myöntää dokumentissa, että hän on rangaissut lastaan, mutta pahoinpitelemisen hän kiistää täysin.

– Herra jumala, miksi heittäisin veitsen häntä kohti? Hän valehtelee niin paljon, ettei tiedä, mikä on totta, Golden väittää.

Harding syyttää äitiään myös alkoholistiksi.

– Tiesin, että hän joi paljon. Tiesin sen 11-vuotiaasta lähtien, Harding väittää.

– Hänellä oli tapana pitää harjoituksissa termospulloa. Puolet oli kahvia ja loput konjakkia. Se oli puoli kuudelta aamulla. Kun kello oli kahdeksan, hänen ajaessaan minut kouluun termospullo oli tyhjä.

Harding kertoo dokumentissa katkaisseensa välit äitiinsä.

– En halua häntä minun tai poikani lähelle. Hän haluaisi saada anteeksi, tavata, ja olla osa perhettäni. Ei helvetissä, Harding päättää.

ABC:n dokumentin lisäksi Harding on ollut otsikoissa viime syksystä lähtien, kun hänen elämästään tehtiin elokuva ”I, Tonya”. Elokuvassa Hardingin äitiä näytellyt Alison Janney palkittiin aiemmin tällä viikolla Golden Globe -gaalassa parhaasta naissivuosasta. Janney piti gaalassa kiitospuheen, jossa hän hehkutti Hardingia. Se sai monet tyrmistymään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt