Taitoluistelu

Muistatko urheiluskandaalin 24 vuoden takaa? Konnan osassa olleen urheilijan hehkutus Golden Globe -gaalassa tyrmistytti

Julkaistu:

TAITOLUISTELU
Tonya Harding oli kutsuvieraana Golden Globe -gaalassa.
Taitoluistelija Tonya Harding nousi vuonna 1994 koko urheilumaailman tietoisuuteen, kun hänen aviomiehensä järjesti ennen Yhdysvaltojen mestaruuskisoja kaksi miestä pahoinpitelemään Hardingin pahimman kilpailija Nancy Kerriganin.

Ympäri maailmaa levisi järkyttävää kuvamateriaalia, kun Kerrigan itki hysteerisesti väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen. Kerrigan ei pystynyt osallistumaan Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin, mutta hänet valittiin sittemmin olympialaisiin. Kerrigan sijoittui lopulta Lillehammerin olympialaisissa hopealle Hardingin jäädessä kahdeksanneksi.

Myöhemmin poliisitutkinnassa selvisi, että Hardingin entinen elämänkumppani Jeff Gillooly ja turvamies Shawn Eckhardt olivat palkanneet Shane Stant -nimisen miehen pahoinpitelemään Kerriganin.

Harding vakuutti tutkinnassa syyttömyyttään, mutta myönsi virheensä siitä, ettei ollut raportoinut tietojaan lähipiirinsä suunnitelmista. Se ei kuitenkaan riittänyt: Harding tuomittiin salaliitosta, ja hän sai rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua ja sakkoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tammikuun alussa Harding myönsi laajassa ABC-kanavan haastattelussa tienneensä Kerriganin pahoinpitelyaikeista etukäteen.

Viime elokuussa Hardingin tarinasta valmistui elokuva I, Tonya. Elokuvassa Hardingin äitiä näytellyt Allison Janney palkittiin tällä viikolla elokuvagaala Golden Globessa parhaasta naissivuosaroolista.

Janney osoitti palkintokorokkeella pitämänsä kiitospuheen yleisön joukossa istuneelle Hardingille.

Se oli monelle liikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän (Harding) oli sen takana, että toinen urheilija pahoinpideltiin. Nancy Kerrigania pitäisi sen sijaan ylistää, teatterituottaja Tom D’Angora twiittasi pöyristyneenä.
Myös liikemies Ross Gerber oli samoilla linjoilla.

– Hollywood avaa ovensa rikoksentekijä Tonya Hardingille, joka oli tietoinen kilpasiskonsa pahoinpitelemisestä. Ovatko ihmiset unohtaneet mitä tapahtui?
– Hän on pähkähullu. Hän on sairas nainen ja he ylistävät häntä kuin jotain sankaria, bloggari David Portnoy sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt