MM-unelma murskaantui – yhdysvaltalaispari kiitti kyyneleet silmissä Helsingin yleisöä tuesta

Julkaistu:

Taitoluistelun MM
Jäätanssiparin Madison Hubbellin ja Zachary Donohuen haave MM-mitalista haihtui pieneen ohikiitävään hetkeen.
Yhdysvaltalaiset jäätanssijat Madison Hubbell ja Zachary Donohue olivat kiinni MM-mitalissa Helsingin maailmanmestaruuskisojen viimeisenä kisapäivänä.

Lyhyttanssissaan loistavasti onnistunut kaksikko oli perjantain esityksensä jälkeen kolmantena. Lauantain vapaatanssissa Hubbell ja Donohue astuivat viimeisinä kilpailijoina jäälle.

Yhdysvaltalaiset aloittivat ohjelmansa vahvasti. Esitys sujui loistavasti, kunnes Donohuen luistimen terä tökkäsi jäähän twissel-osion alussa.

Donohue kaatui, ja pari menetti lähes kymmenen pistettä ja mahdollisuuden MM-mitaliin.


Esityksen jälkeen kaksikko halasi pitkään toisiaan. Pisteitä odotellessa tulivat kyyneleet.

– Lähdimme ohjelmaan samalla asenteella kuin perjantaina. Piti keskittyä ja olla ottamatta mitään itsestäänselvyytenä. Esitys meni sulavasti, se oli kaikkien aikojen parhaita suorituksiamme. Aina siihen yhteen hetkeen asti, Hubbell sanoi pettyneen parin tultua lehdistön eteen.

Pistemenetysten myöstä Hubbell ja Donohue putosivat lopputuloksissa yhdeksänsiksi. Maailmanmestaruutta tuulettivat kolmannen kerran urallaan Kanadan Tessa Virtue ja Scott Moir. Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron olivat toisia ennen USA:n Maia ja Alex Shibutania.

– Olen kelannut tapahtunutta päässäni uudestaan ja uudestaan. Olin rauhallinen ja kiinni hetkessä. Yhtäkkiä olin kaatumassa. Kunhan pääni selviää, otan selvää, mitä tarkalleen tapahtui ja pidän huolta, ettei niin enää käy, silminnähden pettynyt Donohue sanoi.

– Siinä hetkessä ajattelin vain, että nouse ylös typerä idiootti ja jatka. Ohjelma ei lopu virheeseen. Noissa tilanteissa pitää toimia kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.


Pari veti lipsahduksen jälkeen ohjelmansa kunnialla läpi. Yleisö palkitsi kaksikon raikuvin suosionosoituksin.

– Katsojat olivat koko ajan luistelijoiden tukena. Luulen, että se tulee suomalaisten ja muiden lajituntemuksesta ja arvostuksesta. Yleisö tietää, ettei virheen tekeminen ole maailmanloppu. Katsojat eivät väheksy tai tuomitse urheilijaa virheen vuoksi, vaan he ymmärtävät, miten vaikeasta lajista on kyse. He kannustavat nousemaan ja jatkamaan.

– Ohjelmamme lopussa meillä oli vaikea hetki. Yleisö hurrasi meille, ja monet nousivat seisomaan. Arvostin sitä todella, Hubbell sanoi kyyneleet silmissään.


Haastattelujen aikana yhdysvaltalaisluistelijat pystyivät jo hieman naureskelemaan synkälle hetkelleen.

– Kuulin, kuinka yleisö kohahti. Näin hänet (Donohuen) sivusilmällä jään pinnassa. Ajattelin, että jaa, kai tässä pitää vaan jatkaa, Hubbell kuvaili pilke silmäkulmassa.

Jäätanssi, lopputulokset:

1) Tessa Virtue/Scott Moir, Kanada 198,62
2) Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron, Ranska 196,04
3) Maia ja Alex Shibutani, USA 185,18
4) Kaitlyn Weaver/Andrew Poje, Kanada 184,81
5) Jekaterina Bobrova/Dmitri Solovjev, Venäjä 184,06
6) Anna Cappellini/Luca Lanotte, Italia 183,73
7) Madison Chock/Evan Bates, USA 182,04
8) Piper Gilles/Paul Poirier Kanada 178,99
9) Madison Hubbell/Zachary Donohue, USA 177,70, 10) Alexandra Stepanova/Ivan Bukin, Venäjä 174,70

11) Charlene Guignard/Marco Fabbri, Italia 165,68, 12) Isabella Tobias/Ilia Tkachenko, Israel 162,63, 13) Laurence Fourneir Beaudry/Nikolai Sorensen, Tanska 159,53, 14) Natalia Kaliszek/Maksym Spodyriev, Puola 157,15, 15) Aleksandra Nazarova/Maksim Nikitin, Ukraina 155,35, 16) Shiyue Wang/Xinyu Liu, Kiina 150,25, 17) Alisa Agafonova/Alper Ucar, Turkki 146,89, 18) Olivia Smart/Adria Diaz, Espanja 145,61, 19) Kavita Lorenz/Joti Polizoakis, Saksa 142,86, 20) Yura Min/Alexander Gamelin, Etelä-Korea 136,71.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt