Ville Peltosen 17-vuotias tytär Emmi mestariksi aamulla tulleesta vammasta huolimatta: “Vertakin tuli” - Taitoluistelu - Ilta-Sanomat

Ville Peltosen 17-vuotias tytär Emmi mestariksi aamulla tulleesta vammasta huolimatta: “Vertakin tuli”

Emmi Peltonen voitti SM-kultaa.

Julkaistu: 18.12.2016 18:11

Emmi Peltonen oli lopulta ylivoimainen taitoluistelun SM-kisoissa.

Emmi Peltonen tunnettiin ennen jääkiekkolegenda Ville Peltosen tyttärenä. Kohta ei tarvitse enää muistuttaa kuuluisasta isästä, kun omalle uralle alkaa tulla saavutuksia.

Sunnuntaina Emmi Peltonen, 17, otti uransa ensimmäisen SM-mitalin yleisessä sarjassa – heti kultaa. Hän oli lopulta ylivoimainen, sillä pisteillään 147,70 hän jätti Jenni Saarisen (139,49) ja Viveca Lindforsin (138,51) kauaksi.

– Hienolta tuntuu! Jännitti kyllä tosi paljon, Peltonen tunnusti.

Lisäjännitystä tuli vammasta, jonka Peltonen sai toisen finaalipäivän aamuna. Hänen jalkansa jäi oven väliin, jolloin kantapäähän tuli kunnon vekki.

– Vertakin tuli. Kantapää piti puuduttaa, Peltonen kertoo.

Peltosella on ollut mahtava kausi, sillä ensimmäisen SM-tittelin lisäksi hänellä on nyt edessä ensimmäiset yleisen sarjan EM-kisat tammikuussa.

– Hienoa lähteä luistelemaan sinne. En ota niistä mitään paineita.

Emmi Peltosen taustajoukot: vas. äidinäiti Seija Viitanen, pikkusisko Nelli Peltonen, äiti Hanna Peltonen ja isänäiti Hannele Iso-Herttua.

Peltosen lisäksi EM-kisoihin pääsee pronssille sunnuntaina sijoittunut Lindfors. Suomella on naisten luisteluun kaksi paikkaa, ja valintakriteerinä ovat parhaat kauden aikana saavutetut pisteet. Lindforsilla on parempi tulos kuin hopealle sijoittuneella Saarisella.

MM-kisat luistellaan tällä kaudella Helsingissä maaliskuussa. Sinne Suomella on yksi paikka.

– Ovathan nekin mielessä, mutta en ajattele vielä sinne asti, Peltonen toppuuttelee.

Hän on paljon yhteydessä Bernissä valmentavaan isäänsä myös monista kisoihin liittyvistä asioista.

– Isä oli käymässä juuri ennen SM-kisoja, mutta ei voinut jäädä katsomaan näitä. Keskusteluista on paljon hyötyä, Emmi sanoo.

Tampereella hänellä oli kuitenkin vahvat tukijoukot, sillä paikalla olivat muun muassa hänen äitinsä Hanna Peltonen ja molemmat isoäitinsä Seija Viitanen ja Hannele Iso-Herttua sekä pikkusisko Nelli Peltonen.

– Mummille tämä vasta on jännittävää! sanoi Seija Viitanen. Jännitys palkittiin sunnuntaina hienosti.

Emmi on taitoluistelija kolmannessa polvessa, sillä sekä Hanna Peltonen että Seija Viitanen ovat olleet SM-tason taitoluistelijoita.

Peltosen ja Lindforsin lisäksi EM-kisoihin ovat käytännössä varmistaneet paikkansa miesten luisteluun Valtter Virtanen ja jäätanssiin pari Cecilia Törn-Jussiville Partanen.

Luitko jo nämä?