Taitoluistelu

Laura Lepistö lopettaa kilpauransa

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö on päättänyt lopettaa kilpauransa.
Laura Lepistö kertoi ratkaisustaan Ylen haastattelussa. Taitoluisteluliitto vahvisti päätöksen sunnuntai-iltana. Lepistön mukaan päätös syntyi muutama viikko sitten.

- Olen pystynyt harjoittelemaan enemmän tai vähemmän ja yrittänyt tehdä paluuta. Jotenkin se ei ole kuitenkaan tuntunut enää samalta. En ole yksinkertaisesti löytänyt enää sitä intohimoa, jota huippu-urheiluun tarvitaan, Lepistö kertoi Ylen Urheilukatu 2-ohjelman haastattelussa.

- Varmasti se suurin syy on se, että olen saanut kaiken mitä olen urheilu-uraltani halunnut.

Taitoluistelukaunotar ei kuitenkaan surkutellut, vaikka viime vuodet ovat olleet loukkaantumisten vaikeuttamia. Loukkaantumiset lopulta olivat suuressa roolissa lopettamispäätöksessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi hän joutui talvella kovaan pyöritykseen esiinnyttyään näytöksessä Pohjois-Koreassa. Lepistön mukaan asia ei vaikuttanut päätökseen.

- Heti suupielet olivat korvissa ja huomasin, että se on ihan oikea päätös. Olin niin helpottunut ja yksinkertaisesti iloinen, että pystyin sen päätöksen tekemään.

Lepistö voitti urallaan EM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia. Lisäksi hän on voittanut MM-pronssia. Olympialaisissa Vancouverissa hän oli parhaimmillaan kuudes.

Lepistö kertoo aikovansa jatkaa esiintymistä vielä erilaisissa taitoluistelunäytöksissä Suomessa ja ulkomailla. Hän opiskelee Kauppakorkeakoulussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt