Laura Lepistö lopettaa kilpauransa

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö on päättänyt lopettaa kilpauransa.
Laura Lepistö kertoi ratkaisustaan Ylen haastattelussa. Taitoluisteluliitto vahvisti päätöksen sunnuntai-iltana. Lepistön mukaan päätös syntyi muutama viikko sitten.

- Olen pystynyt harjoittelemaan enemmän tai vähemmän ja yrittänyt tehdä paluuta. Jotenkin se ei ole kuitenkaan tuntunut enää samalta. En ole yksinkertaisesti löytänyt enää sitä intohimoa, jota huippu-urheiluun tarvitaan, Lepistö kertoi Ylen Urheilukatu 2-ohjelman haastattelussa.

- Varmasti se suurin syy on se, että olen saanut kaiken mitä olen urheilu-uraltani halunnut.

Taitoluistelukaunotar ei kuitenkaan surkutellut, vaikka viime vuodet ovat olleet loukkaantumisten vaikeuttamia. Loukkaantumiset lopulta olivat suuressa roolissa lopettamispäätöksessä.

Lisäksi hän joutui talvella kovaan pyöritykseen esiinnyttyään näytöksessä Pohjois-Koreassa. Lepistön mukaan asia ei vaikuttanut päätökseen.

- Heti suupielet olivat korvissa ja huomasin, että se on ihan oikea päätös. Olin niin helpottunut ja yksinkertaisesti iloinen, että pystyin sen päätöksen tekemään.

Lepistö voitti urallaan EM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia. Lisäksi hän on voittanut MM-pronssia. Olympialaisissa Vancouverissa hän oli parhaimmillaan kuudes.

Lepistö kertoo aikovansa jatkaa esiintymistä vielä erilaisissa taitoluistelunäytöksissä Suomessa ja ulkomailla. Hän opiskelee Kauppakorkeakoulussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt