Taitoluistelu

Kiira Korpi luisteli ylivoimaiseen mestaruuteen

Julkaistu:

Kiira Korpi voitti taitoluistelun SM-kultaa Tampereella.
Kiira Korven kisakunto on hienossa nousussa mentäessä kohti kauden arvokilpailuja.

Tapparan Taitoluistelijoiden Korpi oli taitoluistelun SM-kisoissa odotetun ylivoimainen ja vei uransa kolmannen SM-kullan. Kokonaispisteet 170,98 olivat tamperelaisen tämän kauden parhaat.

Tuomareilta 112,28 pistettä tuoneessa sunnuntain vapaaohjelmassa oli vielä helpotuksia, mutta esimerkiksi ohjelmaan uutena lisätty flippi sai kotikaupunkinsa taitoluisteluyleisön hurmanneen Korven hymyilemään tyytyväisenä.

- Alussa oli vähän jännitystä ja ylimääräistä energiaa. Onneksi kokonaisuus pysyi kasassa, Korpi sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Seuraavaksi Suomen ykkösluistelijan katseet kääntyvät EM-kisoihin. Sheffieldissä käytävät kisat alkavat reilun kuukauden päästä, joten ohjelman hiomiseen on rutkasti aikaa.
 

Kuntopiikki kevääseen


Viime tammikuussa Korpi oli EM-kisoissa kolmas. Tänä vuonna valmistautuminen on ollut tyystin erilaista, sillä vammat haittasivat valmistautumista, ja harjoittelu on päässyt kunnolla vauhtiin vasta myöhään syksyllä gp-kisojen jälkeen.

- Euroopan tytöt ovat olleet hyvässä kunnossa. Turha spekuloida pisteillä EM-kisoissa. Tavoite on jatkaa nousujohteista työtä. Jos säilyn terveenä ja harjoitukset menevät hyvin, voi odottaa nappisuoritusta.

- Tämä ei ollut vielä parasta luisteluani. Kuntopiikki koetetaan saada kunnolla kevääseen. Jos miettii sitä, millainen tilanne oli kuukausi sitten, huomaa, että kuukaudessa voi tehdä paljon.

Korpi hioo uusittua vapaaohjelmaansa kilpailutilanteessa vielä Hämeen aluemestaruuskilpailuissa, joissa lyhytohjelmassa ei kilpailla lainkaan.
Korpi sanoi SM-kisoissa pitävänsä kilpailutilanteiden saamista tärkeänä, vaikka kisaajien taso ei Suomessa olekaan kansainvälisten kisojen tasoa.

- On haastavampaa valmistautua, kun ei ole ihan kovinta kisaa tiedossa. SM-kilpailut menivät onneksi valmistautumisen kannalta hyvin eikä läpihuutojuttuna.
 

Turkkila lähtee Korven seuraksi


Seurakseen EM-areenalle Korpi saa Helsingin Luistelijoita edustavan Juulia Turkkilan. Lauantain lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Turkkila oli kakkonen myös sunnuntaina pistein 93,14.

Yhteispisteillä 145,39 Turkkila nosti itsensä myös kauden toiseksi parhaaksi suomalaisluistelijaksi, mikä oli vaatimus valintaan. Valinnat vahvistetaan maanantaina, mutta valintakriteerien perusteella asia on selvä.

- Olen iloinen kokonaisuudesta. En ajatellut kuin omia suorituksia. Halusin täältä kauden parhaan kilpailun, Turkkila sanoi.
Viime EM-kisoissa Turkkila, 17, sijoittui 14:nneksi.

Pronssimitalin Tampereelta sai mukaansa Hermeksen Taitoluistelijoita edustava 16-vuotias Beata Papp. Perheeseen matkasi Tampereelta kaksi pronssia, sillä Beatan isoveli Bela oli miesten sarjassa samoin kolmas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt