Suomi 100

Maailmankuulu Kristus-patsas loisti Suomen väreissä Rion sysimustassa yössä

Maailmankuulu Kristus-patsas loisti Suomen väreissä Rion sysimustassa yössä

Julkaistu:

Brasilia
Rio de Janeiron trooppinen yö sai sinivalkoista väriä.
Yksi maailman tunnetuimmista monumenteista, Rio de Janeirossa sijaitsevan Corcovadohuipun laella sijaitseva Kristus-patsas on valaistu myöhään keskiviikkoiltana Suomen sinivalkoisiin väreihin.

Kristus-patsaan valaiseminen on jatkoa sarjalle, jossa maailmalla sijaitsevia keskeisiä rakennuksia on yksi toisensa jälkeen valaistu sinivalkoisiksi Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Juhlavalot syttyivät yli 50 kohteeseen noin 30 maassa.

Valaistujen kohteiden joukossa ovat olleet muun muassa Colosseum Roomassa, Yavuz Sultan Selimin silta Turkissa, Hadrianuksen portti Ateenassa, Juudaan leijona Addis Abebassa sekä Holmenkollenin mäkihyppyri Norjassa. Myös kotimaiset kohteet ovat loistaneet näyttävästi sinivalkoisissa sävyissä pimeässä talvimaisemassa.

Suomi 100 -organisaation viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä kertoi keskiviikkona Ilta-Sanomille, että juhlavalaistuksen kustannukset jäävät alle 50 000 euroon.

Yli 700-metrisen Corcovado-vuoren huipulla kohoava, Jeesusta esittävä Kristus-patsas on valmistunut vuonna 1931, ja siitä on tullut sekä Rio de Janeiron että koko Brasilian symboli. Kaikkialla maailmassa tunnettu patsas on 700 tonnin painoinen 38 metrin korkuinen.


Alla olevalla videolla koostetta muualla kuin Brasiliassa satavuotiaalle Suomelle sytytetyistä juhlavaloista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt