Pian satavuotiaat maat onnittelivat Suomea: Näin käy liettualaisilta Ievan polkka!

Julkaistu:

Ensi vuonna omaa satavuotisjuhlaansa viettävät Puola ja Baltian maat esittävät suomalaisille onnittelunsa Youtube-videoilla.
Satavuotias Suomi on saanut valtiollisia videotervehdyksiä mailta, jotka juhlivat pian itsekin satavuotista taivaltaan.

Puola ilmentää onnitteluissaan syvää ymmärrystä Suomesta ja suomalaisista.

– Rakkaudella Puolasta: Onnea satavuotiaalle Suomelle! Oli se sitten karu Itämeri, sielua musertavat talvet tai kieli jota vain natiivi puhuja voi rakastaa, Suomi ja Puola jakavat parhaan mitä maailmalle voi tarjota, Puola lausuu videon saatteessa.Myös Liettua osoittaa arvostusta suomen kieltä kohtaan. Videolla kuullaan paikallisten huolella ääntämiä suomenkielisiä onnitteluja.Liettuan pääkaupunki Vilna on laatinut oman onnitteluvideon. Kaupunki on selvästi perehtynyt suomalaiseen lauluperinteeseen.Latvia viittaa omassa tervehdyksessään historiaan. Latvialaisten tervehdys etenee kädestä käteen Riiasta Helsinkiin kuin Baltian ketjussa.Baltian ketjulla viitataan elokuun 23. päivänä 1989 tapahtuneeseen, Baltian maiden itsenäisyyttä ajavaan mielenilmaisuun. Kaksi miljoonaa ihmistä otti tuolloin toisiaan kädestä muodostaen koko Baltian halki ulottuneen, yli 600 kilometrin pituisen ihmisketjun.

Ketju järjestettiin päivänä, jona tuli kuluneeksi 50 vuotta natsi-Saksan ja Neuvostoliiton Molotov–Ribbentrop-sopimuksen solmimisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt