Suomi 100

Näin Trump ja Putin onnittelevat Suomea: ”Tällä merkkipäivällä on erityinen merkitys”

Julkaistu:

Kymmenet valtionpäämiehet onnittelevat Suomea kirjein ja videotervehdyksin.
Tasavallan presidentin kansliaan on saapunut kirjallisia tervehdyksiä muun muassa Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta ja Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta.

Presidentti Trump onnittelee kaikkien yhdysvaltalaisten puolesta Suomen kansaa 100-vuotisen itsenäisyyden johdosta.

– Suomi on kukoistanut elinvoimaisena demokratiana sadan vuoden ajan ja odotan läheisen yhteistyömme jatkoa, presidentti Trump kirjoittaa valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan.


Presidentti Putin taas toivottaa presidentti Niinistölle osoitetussa kirjeessä kaikille suomalaisille hyvinvointia ja kukoistusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ottakaa vastaan sydämelliset onnittelut Suomen kansallispäivän – itsenäisyyspäivän – johdosta. Vuonna 2017 tällä merkkipäivällä on erityinen merkitys – maanne juhlii valtiollisen suvereniteetin julistamisen 100-vuotispäivää, Putin kirjoittaa.


Kirjallisesti Suomea ovat onnitelleet myös Puolan presidentti Andrzej Duda, Japanin keisari Akihito, Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma sekä Britannian kuningatar Elisabet. Myös paavi Franciscus on lähettänyt onnittelukirjeen.

Merkel kiittelee Suomen esimerkkiä

Videolla terveisensä lausuvat muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, Myanmarin johtaja Aung San Suu Kyi ja Namibian presidentti Hage Geingob.

Videoilla kuullaan onnitteluja ja luonnehdintoja maidemme suhteista.

– Olen todella iloinen ja kiitollinen siitä, että olemme olleet jo pitkään läheisiä niin talouden, kulttuurin kuin politiikankin saralla, liittokansleri Merkel sanoo saksankielisessä tervehdyksessään.


– Haluan esittää lämpimät 100-vuotisonnittelut koko Ruotsin kansalta ja odotan innokkaasti tulevaa sataa vuotta yhteistyön ja useampien jääkiekkofinaalien merkeissä. Onnea Suomi! lausuu puolestaan pääministeri Löfven.


Videotervehdykset on julkaistu Suomi100 -sivustolla.