Suomi 100

Ihmiset jonottivat alpakkatapahtumaan – vaikeinta oli selittää lapsille paikan muuttumista: ”Kulkueella oli tullut vähän riitaa muiden kanssa”

Julkaistu:

HJK:n stadionille saapui keskiviikkona yli tuhatpäinen lapsiperheiden joukko tervehtimään alpakoita. Vaikeinta oli selittää tapahtumapaikan muuttumista lapsille: ”Sanoin että aikaisempina vuosina kulkueella oli tullut vähän riitaa muiden kanssa.”
HJK:n kotistadionin edustalle oli tänään keskiviikkona pakkautunut yli satapäinen lapsiperheistä muodostuva jono. Ihmisiä oli niin paljon, että tapahtumajärjestäjät harkitsivat jo stadionin itäisen sisäänkäynninkin avaamista.

Eivätkä jonot loppuneet ovelle, vaan jatkuivat stadion sisällä alpakoiden luokse pitkin kentän laitoja.

Äitinsä ja sylilapsensa seurassa eläinten kanssa selfien napannut Katri harmitteli, että tapahtuman täytyi saada aikaan niin paljon ”suukopua”.

Mutta siitä hän oli kuitenkin varma, ettei olisi lähtenyt Töölöntorille lapsensa kanssa, jos tapahtuma olisi järjestetty samassa paikassa ja samaan aikaan 612-soihtumarssin kanssa. Se kävi selville viimeistään tänään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ajoimme hetki sitten marssivien joukkojen ohi ja heitä vartioi valtava määrä poliiseja.

– Harmi kuitenkin oli, että toinen oli kerennyt varata Töölöntorin itselleen ensin.

Moni joutui pettymään viime päivinä, kun lapsille suunnatun Suomi 100-vee –tapahtuman kerrottiin joutuvan väistymään Töölöntorilta samaan aikaan järjestettävän 612-soihtumarssin vuoksi.


Yksi tapahtuman järjestäjistä Jaakko Hilppö iloitsi juhlien onnistumisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hetken Hilppökin myöntää jo ajatelleensa, että koko juhlista joudutaan luopumaan, kunnes lastentapahtuma sai viime hetkellä uuden tapahtumapaikan HJK:n kotistadionilla.

Tapahtumajärjestäjien mukaan ihmismäärä löi hänetkin ällikällä, kun stadionille alkoi virrata yli tuhatpäinen joukko itsenäisyyspäivän juhlijoita.

– Alun perin lähdimme järjestämään tapahtumaa sadalle ihmiselle. Stadion vetää tarvittaessa vaikka 10 000 ihmistä.

– Tahdoimme vain järjestää lapsille iloisen tapahtuman, Hilppö sanoo.

Lähderannan tallin alpakoiden hoitaja Niina Wasenius sai kutsun juhlaan vasta eilen tiistain.

– Vähän kiire siinä tuli, mutta uskoimme tähän tapahtumaan. Lapsille piti saada juhlat, hän sanoo.

Janne Kilpinen saapui alpakoita tervehtimään 8-vuotiaan poikansa Jalon kanssa. Kiire eläinten luokse ei ollut kuitenkaan kova, sillä Jalo oli jo nähnyt alpakoita viime kesänä Hämeenlinnassa.

Kilpinen kuitenkin myöntää, että tapahtumapaikan muuttumista Töölöntorilta jalkapallostadionille oli vaikea selittää pojalle.

– Sanoin että aikaisempina vuosina kulkueella oli tullut vähän riitaa muiden kanssa, hän kertoo.

Kahden poikansa Lionelin, 5 ja Alvarin, 2 kanssa alpakoita tervehtimään saapuneet Piia Pääkkönen ja Valtter Laaksonen kokivat parhaana olla kertomatta tapahtumasta lapsille ennen itsenäisyyspäivää.

– Pohdimme, että on helpompaa, etteivät lapset tiedä etukäteen tapahtumasta mitään, Laaksonen sanoo.

Laaksonen harmitteli kuitenkin, että itsenäisyyspäivänä täytyy järjestää vastaavia marsseja.