Joelin, 10, teos sai valtioneuvoston hyväksynnän – katso upea kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle - Suomi 100 - Ilta-Sanomat

Joelin, 10, teos sai valtioneuvoston hyväksynnän – katso upea kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle

Lappeenrannan Kimpisen koulun oppilaiden #SUOMI100-musiikkivideo kertoo, mitä itsenäisyys merkitsee lapsille.

8.11.2017 15:41

Kimpisen koululla vietetään yhtä aikaa kahta juhlavuotta: 100-vuotiaan Suomen lisäksi koulussa juhlitaan Lappeenrannan musiikkiluokkien 50-vuotista historiaa.

Tuplajuhlavuoden kunniaksi koulu julkaisi maanantaina 6.11. #SUOMI100-kappaleesta tehdyn musiikkivideon.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Kimpisen koulun 4. musiikkiluokkaa käyvä Joel Puranen, 10. Musiikkivideo on hyväksytty osaksi valtioneuvoston virallista Suomi100-ohjelmaa.

Musiikkiluokkaa käyvä Joel Puranen (kuvassa vas.) sävelsi ja sanoitti Kimpisen koulun #SUOMI100 -kappaleen.

– Tiesin Joelin lahjakkuuden ja pyysin häntä viime keväänä tekemään 100-vuotiaalle Suomelle räpin luokkajuhlassa esitettäväksi, musiikkiluokan opettaja Hanna Hyvärinen kertoo kappaleen synnystä.

Esitys oli oppilaiden keskuudessa menestys. Seuraavaksi kappale esitettiin kevätjuhlassa kummiluokan kanssa tanssikoreografian kera.

– Kesällä aloin sitten miettiä, saisiko tästä tehtyä musiikkivideon. Koska koulu ei pystynyt rahoittamaan videon tekoa, kysyimme apuun oppilaiden vanhempia. Rahoituspuoli oli kunnossa kolmessa tunnissa! Hyvärinen iloitsee.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut 10-vuotias Joel Puranen (keskellä).

Kappaleen äänityksiin koulun omalla studiolla käytettiin kaksi päivää ja toiset kaksi musiikkivideon kuvauksiin.

– Oppilaat olivat erittäin tyytyväisiä koko projektiin, ja kommentoivatkin, että kuvauspäivät olivat parhaita koulupäiviä ikinä, musiikkiluokan opettaja Hanna Hyvärinen naurahtaa.

Joel Puranen räppää itse kappaleessa ja mukana ovat myös muut Kimpisen koulun 4. ja 6. musiikkiluokkien oppilaat.

10-vuotias Joel käsittelee kappaleessaan lapsen kannalta itsenäisessä Suomessa tärkeitä asioita, kuten mahdollisuutta käydä koulua, puhua omaa kieltä ja ylläpitää omaa kulttuuria.

– 3. luokalla käsiteltiin paljon suomalaisuutta: mitä siihen liittyy ja mitä on suomalaisuus. Joel käytti sanoituksissaan juuri niitä asioita ja tuo esille, mitä Suomi lapselle tarkoittaa.

Hyvärinen kertoo kappaleen saaneen runsaasti huomiota ja positiivista palautetta osakseen. Erityisen iloinen hän on siitä, että musiikkivideo on saanut hyvän vastaanoton muiden alakoulujen oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

– Olenkin saanut kyselyitä, voivatko muut koulut esittää videota omissa itsenäisyysjuhlissaan. Se on hienointa, että lapset ovat innostuneet kappaleesta.

Musiikkivideolla esiintyvät Kimpisen koulun 4. ja 6. musiikkiluokkien oppilaat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?