Suomi 100

Ysärivisa – testaa tietosi 1990-luvusta

Julkaistu: , Päivitetty:

HISTORIA
Muistatko vielä syvän laman? Entä huikean MM-finaalin? Tässä 10 kysymystä ysärivuosikymmenestä.
1. Tästä asti aikaa oli vuosikymmenen tarttuvimpia kotimaisia hittibiisejä. Mikä bändi?

a) Don Huonot b) Yö c) Kolmas nainen

2.
Hollywood-tähti Keanu Reeves käytteli näyttävästi erästä Nokian kännykkää kulttimaineeseen nousseessa elokuvassa The Matrix. Mikä malli oli kyseessä?

a) 8810 ”Zippo” b) 8110 ”Banaani” c) 9000 ”Kommunikaattori”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3.
Kuka teki Suomen avausmaalin jääkiekon MM-kisojen voitokkaassa finaalissa keväällä 1995?

a) Ville Peltonen b) Saku Koivu c) Jere Lehtinen

4.
Neuvostoliitossa tehtiin vallankaappausyritys elokuussa 1991. Kuka johti kaapparien junttaa?

a) Aleksandr Rutskoi b) Gennadi Janajev c) Boris Jeltsin

5. Hot shot oli muotidrinkki 90-luvun baareissa. Sen alkoholipitoinen ainesosa oli

a) Amaretto b) Galliano c) Irish Cream

6. Yli 200 ihmistä sai vammoja uudenvuoden 1997 juhlinnassa. Minkä niminen oli vammat aiheuttanut vaarallinen ilotulite?

a) Komet Bomb b) Thunder King c) Karjala takaisin

7.
Suomalaiset hyväksyivät EU-jäsenyyden kansanäänestyksessä lokakuussa 1994. Kuinka suuri osuus äänestäjistä vastusti jäsenyyttä?

a) 49 % b) 43 % c) 37 %

8.
Kansallisooppera sai lamavuosina uudet tilat Helsingin Töölönlahdelta. Miksi oopperatalo herätti raivoisaa polemiikkia?

a) Budjetti paisui kuin pullataikina b) Katto vuoti kuin seula c) Ulkoseinän laatat menivät vaihtoon

9. Minkä viihdeohjelmasarjan vakiohahmoihin kuului Esko Mörkö?

a) Manitbois b) Lapinlahden Linnut! c) Kummeli

10.
Suomen työttömyysaste on nyt noin 7,5 prosenttia. Lamavuotena 1994 se oli

a) vähän yli 10 prosenttia b) lähes 17 prosenttia c) noin 24 prosenttia

  

 

 

Oikeat vastaukset

1. c 2. b. 3. a 4. b 5. b 6. a 7. b 8. a 9. c 10. b

0–2 pistettä: Taidat olla vielä nuori. Mene kysymään iskältä tai äiskältä.

3–5 pistettä: Muistikuvat ovat ehkä vähän hataria, mutta hyvä näinkin.

6–8 pistettä: Olet pitänyt aivosi kunnossa kaikki nämä vuodet.

9–10 p: Kyllä lähtee! Briljanttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt