Ilta-Sanomien erikoistapahtuma kuohuvasta 1930-luvusta!

Julkaistu: , Päivitetty:

rac
Ilta-Sanomat järjesti torstaina 2.3. juhlatilaisuuden, jonka aiheena on 1930-luku. Tallenne tapahtumasta ilmestyy katsottavaksi myöhemmin.
1930-luku on yksi dramaattisimmista vuosikymmenistä itsenäisen Suomen historiassa. 1930-luvun alkua väritti poliittinen kuohunta. Äärioikeistolaisuus voimistui, talonpoikaismarssi täytti Helsingin keskustan ja liikehdintä huipentui Mäntäsälän kapinaan.

Tuosta tapahtumasta sai alkunsa myös Ilta-Sanomat. Mäntsälän kapinan tapahtumat etenivät niin nopeasti, että Helsingin Sanomat aloitti iltapainoksen tekemisen: ”Tilanne kärjistyy” oli Ilta-Sanomien ensimmäinen otsikko suoraan tapahtumien ytimestä.

IS:n ensimmäisen jutun voit kuunnella alla olevalta videolta.


Ilta-Sanomien 1930-lukua käsittelevässä juhlatapahtumassa juhlitaan myös 85-vuotiasta lehteä. Tilaisuuden avaa kustantaja Tapio Sadeoja.

Vuosikymmenen räjähdysherkästä poliittisesta tilanteesta ovat keskustelemassa kirjailija Kirsti Manninen ja historioitsija Marko Tikka. Mukaan keskusteluun tulee myös Dallapé-trion orkesterinjohtaja Juha Hostikka, jonka yhtye vie musiikillaan yleisön aikamatkalle 1930-luvulle. Keskustelun juontaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Heidi Hagelin.

Tapahtumassa puhutaan luonnollisesti myös urheilusta. Erikoistoimittaja Juha Kanervan käsittelyssä ovat Eläintarhan ajot, nyrkkeilijä Gunnar Bärlundin ura sekä Berliinin olympialaiset 1936.

1930-luku oli taloudellisen menestyksen aikaa. Kaikki katkesi toisen maailmansodan alkamiseen ja talvisodan syttymiseen 30.11.1939. Mediatorilla palataan noihin dramaattisiin hetkiin, kun ISTV:n 100 tarinaa sodasta -sarjan uusin jakso esitetään.

Ilta-Sanomat on järjestänyt 100-vuotiaan Suomen kunniaksi jo kaksi juhlatapahtumaa, jotka ovat käsitelleen 1910-lukua ja 1920-lukua Suomen historiassa. Tilaisuudet ovat olleet erittäin suosittuja sillä Mediatorin kaikki vapaat paikat ovat täyttyneet jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

Näet tapahtumat alla olevilta videoilta.


Torstaina julkaistaan myös Ilta-Sanomien Suomen historiaan keskittyvän juhlalehtisarjan uusin numero 1930-luku.


Jos tilaisuus jää näkemättä suorana, tulee siitä tallenne Ilta-Sanomien sivuille päivän aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt