MAINOS


MAINOS - Kaikki tämän osion artikkelit ovat Specsaversin mainosaineistoa.
MAINOS Specsavers

Häiritsevätkö silmälasit elämää? Näissä tilanteissa piilolinssit ovat ylivoimaiset

Julkaistu:

Kun piilolinssit ovat sopivat, niitä voi käyttää turvallisesti vaikka koko päivän.
Alkusyksy on monella vauhdikasta aikaa. Arkea rytmittävät työt, koulut ja harrastukset. Silmälasit saattavat joissakin tilanteissa olla hiukan hankalat, ja silloin kätevä ratkaisu saattaa olla vaihtaminen piilolinsseihin.

”Jos harrastukset ovat erityisen vauhdikkaat, piilolinssit ovat usein helpommat käyttää. Esimerkiksi pallopeleissä tai ratsastuksessa silmälasit saattavat olla tiellä ja saada helposti osumaa. Lisäksi on lajeja, joihin liittyvät suojalasit, kuten laskettelu tai uinti ja niiden alle on usein mahdollistakin laittaa vain piilolinssit”, toteaa Specsaversin optikko Jaana Ylätalo.

Kuulaat ja vielä lämpimät ilmat houkuttelevat viettämään paljon aikaa ulkona. Syksyn edetessä kelien vaihtelu voi aiheuttaa hiukan pohdittavaa niin pukeutumiseen kuin lasien käyttöön.

”Sateet ja räntäsateet sekä ulkoa sisälle siirtyminen aiheuttavat usein tarpeen pyyhkiä laseja. Piilolinssit eivät huurustu. Ja toisaalta aurinkoisella säällä on myös kesän jälkeen hyvä käyttää aurinkolaseja. Ne voi laittaa piilolinssien päälle, mutta jos piilolinssejä ole, näön korjausta kaipaava tarvitsee aurinkolaiseihinkin vahvuudet”, Ylätalo neuvoo.

Parhaimmillaan voi käyttää koko päivän

Kun piilolinssit sopivat omiin silmiin hyvin, käyttö on usein melko huoletonta.

”Tarkastuksissa on käytävä säännöllisesti ja linssit on sovitettava hyvin. Silti piilolinssien sopivuus on aina yksilöllistä. Mutta kun linssit ovat sopivat, niitä voi käyttää turvallisesti vaikka koko päivän”, Ylätalo toteaa.

Olosuhteetkin vaikuttavat piilolinssien käyttöön. Jos ympäristö on kovin pölyinen, pölyä saattaa kulkeutua linssin ja silmän väliin. Ylätalo muistuttaa, että väkisin linssejä ei saa käyttää. Näitä tilanteita, joihin piilolinssit eivät sovi, on kuitenkin onneksi aika vähän.

Harri Portin työskentelee autoteknikkona ja käyttää piilolinssejä aamusta iltaan.

”Tarve näönkorjaamiseen huomattiin optikon tarkastuksessa vuonna 2014, ja itselleni piilolinssit olivat itsestään selvä valinta. Minulla on käytössä kuukausilinssit, jotka on tarkoitettu kaukonäön tarkennukseen ja niissä on myös hajataiton korjausta.”

Portin työskentelee autojen sisällä välillä ahtaissakin paikoissa ja siellä silmälasit olisivat tiellä, erityisesti silloin kun tarvitaan suojalaseja.

”Piilolinssit ovat mukavat myös nyt kun olen alkanut harrastaa juoksua, eivät ainakaan pompi nenällä.”

Kertakäyttölinssit ovat hygieeniset ja huolettomat

Erityisesti kertakäyttöisten piilolinssien käyttö vapaa-ajalla on viime aikoina lisääntynyt. Niissä on usein pitkät päiväykset, joten niitä voi käyttää juuri oman tarpeen mukaan.

”Kertakäyttölinssit ovat hygieeniset, koska ne heitetään käytön jälkeen roskiin. Ja jos sattuu pudottamaan yhden linssin lattialle, pakkauksesta voi ottaa uuden ja taloudellinen vahinko jää pieneksi. Tämä on huojentavaa esimerkiksi urheilevien lasten vanhemmille”, Ylätalo sanoo.

Tutustu kattavaan piilolinssivalikoimaamme tästä!
MAINOS Specsavers
Lue myös:

MAINOS