HIFK:n hyökkääjälle mätkäistiin kolmen ottelun pelikielto

HIFK:n hyökkääjä joutuu hyllylle kolmen ottelun ajaksi.

Miro Väänänen taklasi rumasti ja joutuu huilaamaan.

| Päivitetty

HIFK kaatoi maanantaina Lukon dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–2, mutta takaiskuitta se ei ottelusta selvinnyt. Hyökkääjä Miro Väänäselle määrättiin tiistaina kolmen ottelun pelikielto.

Väänänen iski poikittaisella mailalla Lukon Linus Nymania kasvoihin ottelun toisessa erässä. Hänelle tuomittiin tilanteesta iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR).

Nyt rapsahti kakkua päälle.

– Nyman luistelee kohti maalilla paikallaan seisovaa Väänästä. Tässä tilanteessa Väänänen iskee terävästi poikittaisella mailalla suoraan eteenpäin osuen mailansa varrella Nymania kasvoihin. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Väänäsen teko täyttää poikittainen maila –säännön tunnusmerkistön, kurinpitodelegaatio perustelee rangaistusta.

Kurinpitodelegaation mukaan Väänänen vaaransi teollaan piittaamattomasti vastustajaa, minkä vuoksi teosta on määrättävä pelikielto.

–Pelikiellon pituuden osalta delegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä todetut seikat ja sen, että Nyman joutui jättämään ottelun kesken. Lisäksi delegaatio on huomioinut kuluvalla kaudella vastaavan kaltaisista teoista määrätyt pelikiellot.

HIFK kohtaa SM-liigan välierissä Tapparan. Väänäseltä jää siis väliin sarjan kolme ensimmäistä ottelua.

Juttua korjattu kello 22.44. Miro Väänänen on hyökkääjä eikä puolustaja, kuten alkuperäisessä jutussa virheellisesti todettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?