Jussi Ahokas taisteli kyyneliä vastaan – kahden viime kevään finalisti upposi karusti

TPS ei kamppaile mitaleista tällä kaudella.

TPS:n kausi päättyi pettymykseen.

16.3. 21:52

Kahden edelliskevään finalisti TPS ei taistele Suomen mestaruudesta kolmantena kautena peräkkäin. Se ratkesi torstai-iltana, kun Ässät kaatoi turkulaiset dramaattisessa sarjassa otteluvoitoin 2–1.

Minisarjan jokainen ottelu päättyi kotijoukkueen 2–1-voittoon.

TPS kaatui toisessakin Porin-kohtaamisessa kehnoon viimeistelyyn ja maalinteko-ongelmiin.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas oli äärimmäisen pettynyt taiston tauottua ja nieli kyyneleitään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tosi tasainen peli. Liikaa oltiin jäähyllä. Otettiin päätöserässä hölmö jäähy, josta kaveri tuli 1–1:een ja sai momentumin ensimmäistä kertaa kunnolla. Syö kyllä vietävästi, toista kauttaa TPS:ää valmentanut Ahokas sanoi.

TPS:n käskijä otti kaikki raipaniskut itselleen.

– Sijoitus on umpisurkea. Pettynyt. Surkea kausi. Siitä kannan minä vastuun. Ei missään nimessä voida olla tyytyväisiä, Ahokas manasi samalla, kun hän puri huultaan ja taisteli kyyneliä vastaan.

Lue lisää: Kommentti: TPS:n juhlakausi sai nolon lopun – kostea baari-ilta ja seurapomon raaka temppu paljastivat paljon

TPS iski ottelun avausmaalin päätöserän alussa ja onnistui pitämään johtonsa aina ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle asti.

Ässät tuli Derek Barachin kerran kaudessa -tyylisellä laukauksella tasoihin ylivoimalla ajassa 52.13. Reilut kaksi minuuttia ennen loppua patakapteeni Jesse Joensuu räjäytti täpötäyden Isomäen valtaisaan riemuun ohjaamalla 2–1-voittomaalin.

TPS:n kausi päättyi torstai-iltaiseen tappioon, Ässien kausi jatkuu lauantaina Ilveksen vieraana puolivälieräavauksessa.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi ei avannut sanaista arkkuaan seuraavasta vastustajasta.

– Näin kovan sarjan jälkeen otetaan ensin höyryt pois pelaajistolta ja valmennukselta. Uuden vastustajan jutut tulevat sitten huomenna aamulla, Kivi sanaili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?