SM-liigan tuomaripomo myöntää SK:ssa: Ässät koki kohtalokkaan oikeusmurhan Turussa

Jyri Rönn myönsi tuomarivirheen, uutisoi Satakunnan Kansa.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi kävi erittäin kuumana tiistain ottelun ratkaisuhetkistä. Arkistokuva.

15.3. 20:15

SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn myöntää, että Ässät joutui tuomarivirheen uhriksi tiistaina pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa TPS:aa vastaan, uutisoi Satakunnan Kansa.

Tiistaina SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelun loppuhetkillä Ässille tuomittu rangaistus herätti kosolti keskustelua. Eemil Erholtzille tuomittu kahden minuutin rangaistus oli Ässille kohtalokas, koska TPS teki tilanteesta saamastaan ylivoimasta ottelun 2–1-voittomaalin.

Erholtzille tuomittiin rangaistus, kun hän ja TPS:n Taneli Ronkainen kamppailivat turkulaisten maalin edessä. Erholtz kaatui TPS:n maalivahdin Lassi Lehtisen päälle. Kaatuessaan Erholtz osui Lehtiseen niin, että TPS:n maalivahdilta lähti maski pois päästä.

– Paikan päällä tuomarit näkivät, että Ässien pelaaja olisi kaatuessaan ottanut kiinni TPS:n maalivahdin maskista, mutta videolta tilanne näytti toisenlaiselta, erotuomarijohtaja Rönn myönsi Satakunnan Kansan mukaan.

– Peli meni samalla kulmaan, jolloin myös tuomarin katsekontakti siirtyi sinne. Hänellä ei ollut täysfokus maalinedustilanteeseen, Rönn jatkoi.

Ottelun päätuomareina olivat Petri Lindqvist ja Joonas Kova. Rönnin mukaan molemmat erotuomarit olivat pelin jälkeen tilanteen videolta katsottuaan samaa mieltä siitä, ettei tilanteesta olisi kuulunut viheltää rangaistusta.

Satakunnan Kansa kertoo, että pelin aikana tuomareilla ei ollut mahdollisuutta katsoa tilannetta videolta. Sääntöjen mukaan videolta voi tarkistaa vain rangaistukset, joista voi tulla pelirangaistus, eli 5+20-minuuttinen.

Ässien päävalmentaja Karri Kivi oli äärimmäisen tuohtunut porilaisten häviöön päättyneen pelin jälkeen.

– Niin. Peli ratkesi siihen, että TPS:n pelaaja työnsi meidän hyökkääjän oman maalivahtinsa päälle ja siitä jäähy, Kivi totesi ärsyyntyneenä.

Kiveltä kysyttiin, minkä pitää muuttua, että jatkopaikka irtoaisi torstaina Porissa.

– En osaa sanoa, Kivi huikkasi ja käveli jo pois mediatilaisuudesta.

Sen jälkeen Kiveltä kysyttiin vielä jatkokysymys, joten hän joutui vielä palaamaan paikalleen.

Kiveltä kysyttiin, että pitäisikö vastaavanlaiset tilanteet voida katsoa videolta, jotta kyseenalaisilta ratkaisuilta vältyttäisiin.

– Tuomarihan näki sen videolta. Se oli aika kova ratkaisu. Ei niitä kaikkia jäähyjä voida kuitenkaan videolta tarkistaa, Kivi puhisi.

RÖNN kertoi Satakunnan Kansalle, että tilanne on ”keskusteltu Ässien kanssa läpi hyvässä hengessä”.

Ottelusarja jatkuu torstaina tilanteesta 1–1 Porissa. Kahdella otteluvoitolla etenee jatkoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?