Tommi Miettinen kiroili ja raivosi kovasta taklauksesta – Lukon tähtipelaajalle ei pelikieltoa

Raju taklaus kuumensi tunteita Kuopiossa. Thomas Gregoire ei saanut siitä pelikieltoa.

Thomas Gregoire on Lukon arvokkaimpia pelaajia.

11.3. 21:57 | Päivitetty 13.3. 14:06

KalPa löi runkosarjan päätöskierroksella kotikentällään Lukon lukemin 3–1, mutta komea voitto ei riittänyt kotietuun puolivälierissä, sillä savolaisten lähin haastaja Pelicans otti niin ikään kolme pistettä omasta ottelustaan ja piti paikkansa runkosarjan neljäntenä.

Lukko oli jo sinetöinyt paikkansa runkosarjan kolmantena, joten ottelu oli kuopiolaisille käytännössä panokseton.

Ottelu sai kuitenkin ikävän käänteen aivan päätöserän lopussa 3–1-tilanteessa.

KalPan työmyyrä Jaakko Lantta kuljetti kiekko kohti hyökkäysaluetta, kun Lukon kultakypärä Thomas Gregoire jysäytti kovan taklauksen kuopiolaishyökkääjään.

Lantta loukkaantui tilanteessa ja saatettiin huojuvana ulos kaukalosta. Gregoiren rangaistuksena tilanteessa oli ulosajo.

Lukon kannalta siinä kohtaa panokseton ottelu oli jo käytännössä ratkennut, joten Gregoiren turha pommi nostatti tunteita. Vaikka niitin ensisijainen kontakti näyttää videokuvan perusteella olevan olkapää, taklaus tulee kuolleesta kulmasta kovalla vauhdilla.

Kun Gregoire passitettiin suihkuun, hän levitteli käsiään matkalla. Tästä kuopiolaisyleisö ei pitänyt.

Kuumana kävi myös KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen, joka huusi liudan voimasanoja raumalaisten tähtipuolustajalle ja Lukon vaihtoaitioon.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Miettinen heitti painetta myös SM-liigan suuntaan.

– Niin turha taklaus kuin voi olla. Minä muistan kyllä tämän pitkän kauden aikana, millaisia pelikieltoja me ollaan saatu, että nyt kyllä mitataan liigan kurinpitoa tässä hetkessä, Miettinen tulitti.

SM-liiga ilmoitti maanantaina, että Gregoirelle ei määrätty tapahtumasta pelikieltoa.

Kurinpito totesi perusteluissaan, että Lantta on tilanteessa taklaushetkellä kiekollinen pelaaja, jota voidaan sääntöjen mukaisesti taklata, joten taklaus ei ole ns. myöhästynyt taklaus. Kurinpito toi esiin myös, että Lantalla on mahdollisuus havaita pelitilanteen kehittyminen.

Sen lisäksi Gregoiren taklaus ei kohdistunut Lanttaa päähän, oli teknisesti puhdas, pelitilanteeseen nähden tavanomainen ja peliin kuuluva.

Artikkelia ja otsikkoa päivitetty 13.3 kello 13.43. Lisätty tiedot ja SM-liigan kurinpidon perustelut siitä, että Gregoire ei saanut tilanteesta pelikieltoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?