Kärpät sukelsi rumasti – näin Lauri Marjamäki selittää mahalaskua

Kärpät hyytyi runkosarjan seitsemänneksi.

Lauri Marjamäellä riittää mietittävää ennen maanantaita.

11.3. 20:53

SM-liigan runkosarja päättyi lauantaina Oulun Kärppien kannalta jättimäiseen pettymykseen: oululaiset putosivat seitsemänneksi, mikä tarkoittaa esiintymistä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Voitolla Kärpät olisi pelannut seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, mutta nyt oululaiset ovat tositoimissa maanantaina kotiottelussa KooKoota vastaan.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli pettynyt Jukureille kärsityn 2–6-rökäletappion jälkeen.

– Meidän momentum oli ensimmäisessä erässä, kun oli ylivoimat sun muut. Harmittava juttu, että eka kuti omaan maaliin. Sellaista starttia me ei haluttu. Tokassa erässä vastustaja oli äärimmäisen tehokas ja kolmas pelailtiin pois, Marjamäki kertasi ottelun kulkua taiston tauottua lehdistötilaisuudessa.

– Ei kauaa ehdi pitää päätä pensaassa, kun maanantaina pelataan taas.

Kärppien runkosarjasta muodostui todellinen pannukakku. Valtavin satsauksin kauteen lähtenyt joukkue ei missään kohtaa suorittanut potentiaalinsa edellyttämällä tavalla.

– 60 runkosarjaottelua, 7. sija. Ei ehkä ihan sitä mitä haettiin, mutta nyt alkavat ne tosi pelit. Vain voitot merkitsee, Marjamäki pyöritteli.

Pienpedot eivät lähde pudotuspeleihin maittavista lähtökohdista. Kärppien runkosarjan loppu oli todella heikko. Se on kuntopuntarin hännänhuippu heti Sportin jälkeen.

– Loppurunkosarja ei mennyt niin kuin haluttiin, mutta sille ei nyt voi mitään. Joukkueen kanssa ollaan yhdessä menty tähän saakka ja niin mennään jatkossakin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?