Ville Peltonen tyrmistyi oman pelaajansa tempusta: "Törkeä juttu"

Ville Peltonen kritisoi Micke-Max Åstenin tempausta.

Ville Peltonen nosti Micke-Max Åstenin tikun nokkaan.

10.3. 22:38

Helsingin IFK koki karun takaiskun perjantain SM-liigakierroksella, kun se taipui kotikaukalossaan TPS:lle lukemin 0–2. Tappion myötä HIFK:n suora pudotuspelipaikka ei ole enää sen omissa käsissä.

HIFK oli hyökkäävämpi joukkue, mutta TPS:n sitkeä puolustuspelaaminen Lassi Lehtinen viimeisenä lukkona TPS:n maalilla oli HIFK:lle liikaa.

Helsinkiläispelaajat käyttivät kaikki käytettävissä olevat vippaskonstit, jotta maalisarake ei näyttäisi pyöreää nollaa.

HIFK:n kulttihyökkääjä Micke-Max Åstenin temppua ei kuitenkaan katsottu hyvällä.

Romuluinen Åsten piti kiekkoa toisen erän lopussa keskialueella, kääntyi ympäri ja otti Topias Haapasen taklauksen vastaan. Haapasen taklaus näyttää videokuvan perusteella osuvan Åstenia rintaan, mutta Åsten kaatuu jäähän kasvojaan pidellen ja suuntaa hetken päästä pukusuojaan.

Micke-Max Åstenin toiminta tässä tilanteessa suututti Ville Peltosenkin.

Suurisuista hyökkääjää alettiin herjata välittömästi filmaajaksi sosiaalisessa mediassa.

– Ei tollaisia filmejä – ei kuulu seuran arvoihin, yksi kirjoitti Twitterissä.

– Toivottavasti ei nyt tule mitään dramaattisia jälkioireita, toinen kirjoitti ivallisesti.

Myöskään helsinkiläisten päävalmentaja Ville Peltonen ei ollut tyytyväinen suojattinsa ratkaisuun.

– Saatiin paljon hyvää oppia tänään, ja yksi sellainen oppi on se, että minä en usko, ja tässä seurassa ei koskaan uskota siihen, että jollain feikkaamisella jotain voitettaisiin. Ja tänään kävi mielestäni sellainen törkeä juttu meidän arvoja kohtaan, Peltonen puhisi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Joukkue käsittelee sitä tiukasti. Emme hyväksy sitä, mitä Åsten teki. Taklaus oli selkeä ja hyvä rintaan. Tänään myös erittäin pätevät tuomarit menivät siinä halpaan. Tämä ei ole hyväksyttävää meiltä, eikä sillä ikinä voitakaan – se nähtiin tänään, Peltonen ruoti pelaajaansa.

HIFK on perjantain kierroksen jälkeen runkosarjassa seitsemäntenä. Se kohtaa runkosarjan päätöskierroksella Jypin vieraissa. Mikäli HIFK raapii lauantaina pisteen enemmän kuin Kärpät, se nousee kuuden parhaan joukkoon ja kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?