SM-liigassa illalla huima taisto, rahapalkinto vedetty pois – molempien kapteenit sivuun!

Tampereen paikallisottelussa pelataan SM-liigan runkosarjan voitosta. Molempien joukkueiden kapteenit ovat sivussa.

Tappara ja Ilves vääntävät perjantaina runkosarjan voitosta.

10.3. 12:11

Perjantaina Nokia-areenaan tuodaan Harry Lindbladin muistopalkinto eli SM-liigan runkosarjan voittopysti.

Ilvekselle tämä palkinto on ojennettu edellisen kerran 35 vuotta sitten, keväällä 1988. Tapparan edellinen runkosarjavoitto tuli viime kaudella.

Enää SM-liigan runkosarjan voittaja ei saa rahapalkintoa. Vielä muutamia vuosia sitten palkintopotti oli runsaat 30 000 euroa, mutta liigan toimistolta kerrotaan, että tästä luovuttiin koronavuosien aikana.

Perjantai-illan Tampereen paikallisen asetelma on selvä. Jos jompikumpi voittaa varsinaisella peliajalla, se on varmuudella runkosarjan voittaja.

Tapparalle perjantai-illan paikallistaisto on runkosarjan viimeinen ottelu. Ilveksellä on jäljellä vielä lauantain kotiottelu HPK:ta vastan.

Tällä hetkellä Tapparalla on 113 pistettä, Ilveksellä 112.

Tapparan jatkoaikavoitolla runkosarjan ykkössija ratkeaisi vasta lauantaina. Siinä tapauksessa Ilvekselle riittäisi mikä tahansa voitto HPK:sta runkosarjan ykkössijaan.

Ilveksen perjantai-illan jatkoaikavoitolla runkosarjan voitto olisi käytännössä selvä – muttei matemaattisesti: siinä tapauksessa Ilveksen 13 maalin tappio HPK:lle nostaisi vielä Tapparan edelle.

Tasapisteissä ratkaisevat ensin varsinaisen peliajan voitot, joita molemmilla tamperelaisilla on 32. Seuraavaksi tarkastellaan maalieroa.

Ilves joutuu perjantain paikallisotteluun ilman kapteeniaan Eemeli Suomea, jonka nimeä ei löydy kokoonpanosta. Tappara pelaa niin ikään ilman kapteeniaan. Edellisottelussa loukkaantunut Otto Rauhala on sivussa.

Tapparalta puuttuu myös kärkihyökkääjä Veli-Matti Savinainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?