Tappara vei tulikuuman kohtaamisen, Ilveksen tähden typerä temppu kostautui – Kärpät teki hämmästyttävän nousun

SM-liigassa urakoitiin perjantaina kuuden ottelun kierros.

Ilves ja Tappara taistelevat paikallis- ja kärkipelissä.

24.2. 21:18
  • KalPa–Kärpät 3–4 JA (2–0, 1–1, 0–2, 0–1)

  • Ilves–Tappara 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

  • KooKoo–HIFK 5–4 JA (2–2, 1–1, 1–1, 1–0)

  • TPS–SaiPa 3–4 (1–1, 0–2, 2–1)

  • Ässät–Jukurit 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

  • Sport–Lukko 2–3 VL (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Tampereen paikallisväännössä Tappara kampesi Ilveksen 2–0. Kuumatunteisen ottelun viimeinen sinetti syntyi päätöserän viimeisellä sekunnilla, kun Petteri Puhakka löi kiekon tyhjään Ilves-maaliin.

Toinen ottelun ratkaisun kannalta oleellinen tilanne nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun tupsukorvien kultakypärä Petri Kontiola löi mailallaan kaukalon pleksiä sellaisella voimalla, että se hajosi.

Ottelun tuomaristo antoi Kontiolalle tempusta kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Ilveksen kultakypärä istui varsinaisen peliajan loppuun saakka jäähyaitiossa.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen ei sulattanut tuomiota ja antoi tv-kuvien perusteella voimakasta palautetta tuomariston suuntaan.

Ilveksen ja Tapparan välisen taiston avauserä oli rauhallinen, mutta toiseen erään kaikki muuttui. Jäällä nähtiin nujakoita tiuhaan tahtiin.

Jäähyttömän avauserän jälkeen toisessa erässä tuomariston pilli vislasi ensimmäisenkin edestä. Toisella 20-minuuttisella kummallekin joukkueelle tuomittiin kolme kahden minuutin rangaistusta.

Ennen kauden alkua SM-liigan ärsyttävimmäksi pelaajaksi äänestetty Tommi Tikka kunnostautui hämmentäjänä ja sai rangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Tappara otti tukevan otteen Tampereen herruudesta runkosarjan osalta. Sekä Tappara että Ilves ovat pelanneet 53 ottelua. Kirvesrinnat ovat keränneet 101 pistettä, Ilves kaksi vähemmän.

SaiPa katkaisi armottoman 16 ottelun mittaisen tappioputkensa perjantaina, kun se haki 4–3-voiton Turusta.

Sarjajumbon ykköstykki oli joukkueensa kolmannesta ja neljännestä maalista vastannut Valtteri Ojantakanen.

TPS teki ottelun avausmaalin jo 20 sekunnin pelin jälkeen, minkä jälkeen vierailijoiden päävalmentaja Ville Hämäläinen otti välittömästi kovat konstit käyttöön ja vaihtoi maalivahtia.

Tämän jälkeen asetelma kuitenkin muuttui merkittävästi. SaiPa tuli avauserässä rinnalle ja paineli toisessa erässä jo ohi. Lappeenrantalaiset johtavat kahden erän jälkeen peräti 3–1.

SaiPan maalilla aloittanut Jere Huhtamaa, 22, ehti seistä jäällä 20 sekuntia kunnes käsky kävi penkille ja hänet korvasi Niklas Kokko, 18. Kokko pelasi erinomaisen ottelun kahdesta päästetystä maalista huolimatta ja oli joukkueensa voiton takuumies.

SaiPa otti edellisen kolmen pisteen voittonsa 16. joulukuuta.

HIFK:n ja KooKoon vaiherikas kamppailu sai ansaitsemansa lopun. KooKoo veti kuin vetikin pidemmän korren ja löi helsinkiläisvieraansa 5–4-lukemin jatkoajalla.

HIFK johti ottelua 0–2 ja 2–3, mutta sisukas KooKoo kampesi tasoihin ja lopulta ohikin. Jatkoajalla ex-HIFK-pelaaja Teemu Engberg rokotti entistä seuraansa ja piti kouvolalaisten pudotuspelihaaveet elossa.

KooKoon ykköstykki oli tehot 1+2 paukuttanut ruotsalainen Linus Andersson.

Ottelun erikoisimmasta maalista vastasi Iiro Pakarinen, jonka illan toinen osuma syntyi KooKoo-maalivahti Nick Malikin seikkailun päätteeksi.

KooKoo nousi voitollaan sarjassa sijalle 11 ja 72:ään pisteeseen, kahden pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa miehittävästä HPK:sta. Kaksikon takana vaanii Jukurit, joka on kerännyt 71 pistettä.

Savossa Kärppien ja KalPan viikonlopun ensimmäisen otatuksen vei nimiinsä Kärpät.

Oululaiset tekivät ottelussa komean nousun 0–3:sta aina 4–3-jatkoaikavoittoon saakka. Kärpille lisähappea antoi jälleen kerran hienosti pelannut nelosketju, joka teki 1–3-kavennuksen ja 3–3-tasoituksen.

Voittomaalin laukoi Tuukka Tieksola.

Kärpät oli ajoittain hätää kärsimässä sitkeän ja vauhdikkaan KalPan kanssa. Kilpirinnat nostivat jalkaa kaasulta kolmen maalin johdossa, mikä lopulta kostautui. Joukkueet iskevät yhteen uudestaan lauantaina.

Kierroksen muissa otteluissa Lukko niisti äärimmäisen tiukan voiton Sportin vieraana voittomaalikisan päätteeksi. Sarjajohtaja oli kompastua jopa varsinaisen peliajan tappioon, mutta Lukko onnistui punnertamaan itsensä tasoihin päätöserässä.

Porissa Ässät ja Jukurit mittelivät tasaisesti, mutta porilaiset nappasivat kolme pistettä kotiyleisönsä edestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?