Kärppissä debytoinut Nicklas Westerholm kertoi näkemyksensä SM-liigan tyhjennysmyynneistä: ”Mieluummin Suomen mestaruudesta pelaan”

Keskustelu SM-liigan tyhjennysmyynneistä ja tulevasta sarjajärjestelmästä on kiristynyt entisestään. Kärppien tolppien välissä debytoinut Nicklas Westerholm kuului pelaajiin, jotka voittivat siirtobingossa.

Nicklas Westerholmin debyytti Kärpissä olisi voinut sujua paremminkin.

17.2. 22:54

Oulu

Seitsemän vuoden yhteisen taipaleen jälkeen SM-liigan huippuvahteihin kuuluneen Nicklas Westerholmin, 25, ja SaiPan tiet erosivat. Jo pari viikkoa ennen siirtoa Ilta-Sanomat uutisoi, että Westerholm on seuraavat kaksi vuotta Kärppien miehiä.

Tämän taustan takia ei ollut ihme, että Westerholm janosi siirtoa jo nyt. Lopulta se kelpasi myös SaiPalle, jonka kausi liigassa on ollut hyvin murheellinen.

Taaperrus varmasti turrutti maalivahtia, joka näki edellisten neljän kauden aikana Idän Sputnikien maalin suulla runkosarjassa sijat 12, 13, 14 ja 15. Myös tällä kaudella SaiPa tulee olemaan sarjan pahnan pohjimmainen.

– Niin, mieluummin Suomen mestaruudesta pelaan kuin merkityksettömiä pelejä. Tässä oli henkilökohtaisesti se hyvä asia, että pääsin tänne ja Kärpät minut huoli, Westerholm pyöritteli.

Suljetun liigan kriitikoiden määrä on kasvanut alkukevään aikana moninkertaisesti. Juuri nyt monen mitta jokakeväiseen pelleilyyn on totaalisen loppu.

Sponsorit sijoittavat rahansa yleisen naljailun aiheeksi muuttuneeseen joukkueeseen ja kannattajat eivät koe saavansa ostamalleen kausikorteille vastinetta, kun tuote kaukalossa muuttuu dramaattisesti.

Urheilun näkökulmasta ruletissa on hankala löytää voittajia. Westerholmilla on asiaan oma näkemyksensä.

– Vaikka häviäisit jokaisen pelin, niin asiat pitää tehdä laadulla ja pelata kunnolla. Vain siten voit saada niitä kokemuksia ja kasvat siinä ajassa. Jos siihen ei osaa asennoitua, niin annat pitkän matkan eteen kilpailijoille, maalivahti sanoi.

– Olen ollut samassa tilanteessa ja silloin pelataan omasta tulevaisuudesta. Tuloksen kannalta se on toki täysin merkityksetöntä. Nyt pääsin itse kokemaan tämän paremman puolen.

Westerholm ei peittele innostustaan edessä olevan haasteen edessä. Kausi jatkuu varmuudella pudotuspeleissä – käytännössä uran ensimmäisissä. Westerholmin ainoa kokemus pudotuspeleistä on keväältä 2018, jolloin maalivahti seisoi SaiPan tolppien välissä kuuden sekunnin ajan.

– Odotan tosi innolla tätä kevättä. Olen tykännyt jokaisesta päivästä täällä ja ei malttaisi odottaa seuraavaa. Koitetaan kuitenkin mennä päivä kerrallaan ja nauttia. Tämä on hienoa aikaa.

Kaukalossa debyytti olisi voinut mennä paremminkin. Molemmilla joukkueille erittäin tärkeässä pelissä HPK uitti maalivahdin selän taakse kuusi kiekkoa. Lisäksi HPK kilautti kolmesti Kärppien maalirautoja.

HPK voitti ottelun jatkoajan jälkeen 6–5.

Westerholmin puolustukseksi on sanottava, ettei maalivahti juuri apua kenttäpelaajilta saanut. Kärppien puolustuspelaaminen oli jossain puolivillaisen ja koomisen välimaastossa.

– Ei se ollut ihan mitä halusin ja toivoin. Tuollaisella maalimäärällä omiin on harvemmin mahdollista voittaa, hän jatkoi.

Se oli lievästi ilmaistu. Paljon suoremmin asian esitti silminnähden hämmästyneen oloinen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Koko ilta oltiin ihan paniikissa, kun HPK tuli meidän alueelle. En tiedä oliko se yliyrittämistä, kun haluttiin pelata Westerholmille voitto. Ei tarvitse olla mikään Einstein, että tätä puolta on parannettava lauantaiksi, Marjamäki paalutti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?