SM-liigassa poikkeuksellinen ratkaisu – suurimman siirtovonkaleen osoite selvillä

JYP päätyi kovaan ratkaisuun: se ei luovuta.

Sami Niku ei ole kaupan.

SM-liigan siirtotakaraja on keskiviikkona 15. helmikuuta. Sarjajumbo SaiPa on kaupannut pois jo likimain kaikki avainpelaajansa. Myös viimeistä edellisenä oleva Sport löi hanskat tiskiin ja avasi kirpputorin.

Kolmanneksi viimeisenä oleva JYP päätyi sen sijaan poikkeukselliseen ratkaisuun. Se ei luovuta, vaikka ero pudotuspeliviivaan on kahdeksan pistettä.

JYP tiedotti maanantaina seurajohdon päättäneen palaverissaan, että joukkue tavoittelee pudotuspelipaikkaa nykyisellä miehistöllä. Se ei siis kauppaa pelaajiaan.

– Olemme päättäneet mennä urheilu edellä. Meidän pelaajiemme palvelusten perään on kyselty, mutta haluamme pitää nykyisen joukkueen kasassa ja saattaa keskustelun asiasta täten päätökseensä, toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo tiedotteessa.

Samalla ratkesi myös SM-liigan siirtomarkkinoiden kenties suurimman vonkaleen eli JYPin tähtipuolustajan Sami Nikun kohtalo. Hän ei ole kaupan.

– Seuran tekemä päätös perustuu nimenomaan niihin unelmiin, urheilun tarjoamiin tarinoihin sekä uskoon menestyksestä, jotka ovat urheilussa isoja asioita. Meillä on vahva usko niin pelaajiimme kuin muihin seuran ihmisiin. Uskomme, että meillä on unelma ja unelman eteen tehdään ratkaisuja, urheilujohtaja Mikko Viitanen jatkaa tiedotteessa.

Tavanomaisesti peräpään SM-liigajoukkueet kauppaavat ennen siirtorajaa pelaajiaan pois paikatakseen taloudellista tilannettaan. Suljetun sarjan takia pelkoa putoamisesta ei ole.

JYPillä on jäljellä vielä kymmenen ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?