Lauri Marjamäki aloitti vastustajille kuittailun – tähtipelaajalta ytimekäs vastaus

Lauri Marjamäen psyykkaus muukalaisista kootusta miljoonamiehistöstä ei auttanut.

Petri Kontiola

10.2. 22:13

Tampere

Panokset SM-liigassa kasvavat runkosarjan loppusuoran alkaessa muuallakin kuin kaukalossa.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki aloitti psyykkauksen jo tammikuun lopussa Petopodi-podcastissa.

– Tappara ja Ilves ovat ostojoukkueita. Ei heillä ole omia kasvatteja. Enemmän siellä on Kärppien kasvatteja kuin Ilveksen tai Tapparan kasvatteja. Meillä on niitä kymmenkunta, Marjamäki sanoi.

Vastausta voi pyöritellä monesta kulmasta, mutta Ilveksessä Kärppien kasvatteja pelaa vain kaksi: Aku Räty ja Eetu Päkkilä.

Mitä ostojoukkueeseen tulee, Kärppien pelaajiensa palkkoihin tällä kaudella käyttämä summa on liigan suurin.

Kun Ilveksen kaiken kokenut Petri Kontiola kuuli pelin jälkeen Marjamäen luonnehdinnan Ilveksestä, häntä hiukan hymyilytti.

– Lauri on hauska jätkä, Konna kuittasi.

Kaukalossa Ilves näytti, että pieni tuloksellinen monttu on ohitettu. Kärpät pysyi kyydissä avauserän, mutta oli potkun perässä toisessa ja kolmannessa.

– Iso voitto meille. Työ tekijäänsä kiittää ja antaa uskoa tekemiseemme. Kova vauhti, taistelu ja yrittäminen ovat vahvuuksiamme. Nyt pelissämme oli myös oikeanlainen rentous, joka tuossa pienen tappioputken aikana puuttui.

Kontiola nousi ottelun sankariksi iskemällä avausmaalin päätöserässä.

– Ekassa ja tokassa erässä itselläni oli jo hyvät paikat, mutta ei uponnut. Meinasin jo vähän tuskastuakin tuhlailuun. Maalissanikin ehdin jo ensin sössiä, mutta sain lopulta kiekon maaliin saakka.

Kontiolan mukaan Kärpät on yhdessä mielessä hänen suosikkijoukkueensa.

– Jos haluaa pelata tiukkoja pelejä ja pitkiä sarjoja, niin oululaisia vastaan sellaisia takuuvarmasti saa, Konna viittasi viime kevään seitsemän ottelun puolivälieräsarjaan, jonka hän maalillaan ratkaisi.

Kontiola ilmoitti jo kauden alussa, että kausi on hänen viimeisensä. Tammikuussa hän totesi Aamulehden haastattelussa: ”Päätöksen pyörtämiseen vaaditaan valtava kasa rahaa. Eikä semmoista summaa löydy tästä liigasta. Tarvittaisiin joku rahassa kylpevä šeikki. Ei ole näkynyt.”

Seuraavassa Ilveksen pelissä oli šeikiksi pukeutunut kannattaja ja kyltti: ”Konna, how much?”

– Hauska juttu, mutta meni jo.

Jukureita vastaan Kontiola ja Juhamatti Aaltonen vaihtoivat pelipaitoja keskenään.

– Olimme jo aikaa sitten sopineet tekevämme niin viimeisessä pelissä, kun kohtaamme. Toivottavasti emme enää keväällä kohtaa Jukureita.

Petri Kontiola vaihtoi taannoin pelipaitaa Juhamatti Aaltosen kanssa.

Onko loppukaudella luvassa lisää paidan vaihtoja?

Juhis on mulle poikkeuksellisen läheinen lätkäystävä. Ei ole tarkoitus ottaa tavaksi. Jos jotain toista miettisi, niin Stretsin (Marko Anttila) kanssa tiemme ovat paljon vuosien varrella kohdanneet…, Kontiola pohti.

Suurin muutos viime kauden Ilvekseen on tällä kaudella tiivistynyt puolustaminen joukkueena.

– Ei sekään aluksi toiminut, mutta kun sitä paljon jumppasimme, nyt on näyttänyt paljon paremmalta. Siinä mielessä asetelmat kohti kevättä ovat hyvät. Mutta niin tasaista tässä sarjassa on, että jos yhtään alkaa leijua, noutaja tulee heti seuraavassa matsissa, Kontiola löi jarrua.

Ilveksen mahdollisen puolivälierien kotiedun kannalta perjantainen voitto oli todella arvokas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?