Marko Anttila loksautti leuat – Lauri Marjamäki Kalevalle: ”Vaihtopenkiltä taisi kuulua hörähdyksiä”

Marko Anttila sai Raksilan yleisön haukkomaan henkeään.

Marko Anttilalla oli pilkettä silmäkulmassa Sportia vastaan.

8.2. 22:59

Leijonien luottohyökkääjäksi ja menestyksen takuumieheksi viimeisten vuosien aikana noussut Marko Anttila oli räjäyttää pankin keskiviikkoiltana Kärppien ja Sportin välisessä ottelussa: ”Mörkö” yritti maalintekoa ilmaveivillä!

Nelosketjun rouhijana eikä niinkään samettikätisenä kikkailijana tunnettu Anttila polki kolmannen erän puolivälissä Arttu Hyryn kanssa alivoimalla kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, mutta Hyryn syöttö suuntautui Anttilan jalkoihin, eikä tämä näin ollen saanut lauottua kiekkoa suoraan syötöstä maaliin.

Tilanne ajautui kulmaan, josta Hyry sai toimitettua kiekon maalin taakse Anttilalle, minkä jälkeen kansallissankari päätti yrittää sensaatiomaista temppua pelikellon näyttäessä 48.23.

Anttila otti kiekon lapansa päälle, mutta kiekko irtosi lavasta juuri, kun hyökkääjäkolossi oli veivaamassa pelivälinettä verkkoon. Yrityksestä uljaamman tekee se, että Anttila yritti osumaa joukkueensa pelatessa alivoimaa.

Myös lempinimeä ”Stretsi” totteleva Anttila sai oululaisyleisön kohahtamaan. C Moren lähetyksen läpi kuului yleisön huokaus, kun yritys ei tuottanut tulosta.

– Ja sitten lähtee Marko Anttila kokeilemaan ilmaveiviä. Pitihän se tämäkin päivä nähdä, ottelua C Morella selostanut Julius Sorjonen tunnelmoi suorassa lähetyksessä.

Anttilan kanssa läpiajoon polkenut Hyry ei nähnyt ketjukaverinsa yritystä, mutta lupasi Kalevalle katsovansa tilanteen videolta.

– Pakki oli juuri edessä, niin en nähnyt sitä. Se on pakko nähdä videolta. Sen verran hieno näky, kun iso mies alkaa taiteilla, Hyry tuumasi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi lehdelle, miltä tilanne näytti vaihtopenkille.

– Kyllä vaihtopenkiltä taisi kuulua joitain hörähdyksiä, mutta hyvä, että uskaltaa yrittää.

Anttila on tehnyt tällä kaudella 46 pelaamassaan ottelussa 12 tehopistettä (9+3).

SM-liigassa tehtiin edellisen kerran ilmaveivimaali viime kaudella, kun Jukurien Patrik Puistola veivasi osuman Tapparan verkkoon tapaninpäivänä. Ilmaveivit ovat kautta kiekkomaailman todellisia harvinaisuuksia.

Edes NHL:ssä niitä ei ole nähty historiassa kuin kourallinen. Ensimmäisen teki Carolinan Andrei Svetshnikov syksyllä 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?