HIFK vaipui vaisuuteen – 18-vuotias Aleksanteri Kaskimäki sentään onnistui

HIFK on kerännyt pisteitä 11 ottelusta peräkkäin, vaikka KooKoo vei torstai-illan kohtaamisen.

HIFK:n Aleksanteri Kaskimäki juhlii tekemäänsä 1–1- tasoitusmaalia.

26.1. 21:17

Helsingin IFK ja KooKoo jauhoivat täydellisen ohipelin jääkiekon Liigassa. Puuduttavassa jauhamisessa KooKoo saatiin paremmaksi vasta voittolaukauksissa 2–1.

KooKoon Linus Andersson ratkaisi ottelun rankkarikisassa ainoana onnistujana. Andersson pystyi pujottamaan kiekon Niilo Halosen taakse jäätä pitkin.

Mahtui iltaan toinenkin onnistuja, vaikka HIFK hävisikin.

Aleksanteri Kaskimäki, 18, tasoitti ottelun 1–1:een vajaat kolme minuuttia KooKoon johtomaalin jälkeen.

Puolustaja Kalle Loponen laukoi ylivoimalla alakulmaan. Kaskimäki niittasi maalin edestä Otto Paajasen tarjoilusta.

Kaskimäelle, 18, alkoi ottaa lujille, kun 24 ensimmäistä peliä menivät tällä kaudella ilman maaleja. Ei hänen roolinsa ole suuren suuri, mutta maaliton putki turhan pitkä.

Erätaukohaastattelussa Kaskimäki sanoi huojentuneena maalin tuntuvan hyvältä, mutta lisäsi samaan hengenvetoon, että olisihan tuo voinut vähän aikaisemmin tulla.

Loukkaantumiset ovat sotkeneet nuoren lupauksen kautta, ja sekin vaikutti kuivan kauden venymiseen. Eikä vajaan yhdeksän minuutin peliajalla suuria tehdä, mutta nuorukainen on vasta matkalla isompaan vastuuseen.

Kaskimäki ehti pelata Liigaa neljä ottelua viime kaudella, jolloin tuli uran avausmaali tällä tasolla. Nyt osui toinen, vihdoinkin.

Taitava ja näppärästi kiekkoa käsittelevä Kaskimäki pääsi NHL-seulan läpi, kun St. Louis Blues varasi hänet viime kesänä kolmannella kierroksella numerolla 73.

HIFK käynnisti nousunsa sarjataulukossa Roope Taposen torjunnoilla, mutta nyt oli Halosen vuoro. Hän pelasi erinomaisen ottelun ja kahmi isoja torjuntoja jatkoajalla, vaikka ei hänestäkään vaisun IFK:n pelastajaksi ollut.

HIFK on vetänyt erinomaisesti yleisöä viime otteluissaan, mutta KooKoo notkautti lukeman 6 661:een. Torstain jälkeen myös katsojakeskiarvo luiskahti alle 7 000:n.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?