Kääntyikö Kärppien kurssi vihdoin? ”Jos pelataan tällä tavalla...”

Suuren mestarisuosikki Kärppien kausi on ollut vaikea. Laadukas voitto sarjakärjestä voi kääntää kurssin paremmaksi.

Peter Tiivola. Arkistokuva.

24.1. 22:16

Kärpät–Lukko 3–2

Oulu

Milloin Kärpät alkaa pelata tasollaan?

Miksi suurin panostuksin – yhtenä mestarisuosikkina – kauteen lähtenyt joukkue ei syty pelaamaan?

Kysymyksiä, jotka ovat toistuneet läpi kiekkotalven viikosta toiseen.

Näitä kysymyksiä on ollut toistaiseksi enemmän kuin vastauksia.

Tiistainen voitto sarjakärki Lukosta näytti taas väläyksen siitä potentiaalista, mitä Kärpät on tahtomattaan pitänyt piilossa. Joukkue vei peliä ajoittain isännän elkein. Käytännössä vain Kärppien hukatut ykkösluokan maalipaikat tekivät illasta numerollisesti tasaisen.

– Erittäin hyvä peli. Saatiin näkymään niitä asioita, joita on työstetty. Ollaan pelattu ihan hyvin pidemmän aikaa, mutta ei olla saatu maaleja, Kärppien luottosentteri Peter Tiivola sanoi.

Kärppien hyökkäyspelaaminen – tarkemmin ottaen tuloksenteko maalien muodossa – on ollut erittäin tuskaista. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Kärppien tekemät 20 maalia riittävät SM-liigassa toiseksi viimeiseen sijaan. Vain Sport on tehnyt vähemmän maaleja.

Sanomattakin on selvää, ettei pitkässä juoksussa mestaruudesta pelata tekemällä yhtä tai kahta maalia ottelua kohden.

– Totta kai maalit ohjaa pelin suuntaa – se kaava on toistunut aika monta kertaa. Kun ei olla itse tehty, niin vastustaja tekee.

Lukkoa vastaan Kärpät oli valmis maksamaan hintaa maalien eteen. Kärppien kaikki osumat tulivat maalin edestä toisista tai kolmansista yrityksistä. Voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman Tiivola itse runnoi puolityhjään Lukko-rysään.

– Koko kauden ollaan oltu maalin edessä ihan hyviä, mutta ne pomput pitää vaan ansaita. Jos me ei luotaisi ollenkaan maalipaikkoja, niin sitten pitäisi huolestua. Uskotaan koko ajan siihen, että kun pelataan tällä tavalla, niin pakko niiden kiekkojen on löytää maaliin, Tiivola tiivisti.

Täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt sentteri vakuuttaa, että pukukopissa heikkoon tuloskuntoon ei ole ylireagoitu. Eikä niihin alussa mainittuihin kysymyksiin siitä, milloin lumipallo lähtee pyörimään oikeaan suuntaan.

– Tosi hyvä fiilis koko ajan ollut kopissa. Silloin kun on vaikeaa, niin kannattaa jättää lehtien lukemiset vähemmälle. Näitä asioita ei kannata miettiä ollenkaan, sentteri sanoi jämäkästi.

– Tehdään joka päivä asiat niin hyvin kuin pystytään. Jos pelataan tällä tavalla, niin varmasti voitetaan jatkossakin.

SM-liigan tahti tiivistyy entisestään tulevina viikkoina. Sarja on äärimmäisen tasainen ja pienetkin tappioputket voivat heilauttaa asetelmat päälaelleen. Kärpät valahti jo ennen Lukko-voittoa sijalle 8, mutta kolmen pisteen ansiosta joukkue onkin iskuetäisyydellä jopa neljäntenä olevaan Pelicansiin nähden.

– Pelin pitää kehittyä kevättä kohden. Runkosarjaa ei ole enää hirveästi jäljellä. Jokainen pelaa isoista pisteistä ja nyt oikeastaan vain voitot merkitsee.

– Tiedostetaan se tilanne, mutta tämä voitto ei auta meitä enää torstaina Lappeenrannassa, Tiivola päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?