Huhut kiihtyvät: Tapparan uusi päävalmentaja saamassa potkut kesken kauden – luottamus mennyt?

Tapparaan yhdistetyn Rikard Grönborgin asema Zürichissä on käymässä tukalaksi.

Saako Rikard Grönborg jatkaa Zürichissa kauden loppuun saakka?

24.12.2022 14:37

ZSC Lionsin pitäisi taistella tällä kaudella Sveitsin mestaruudesta, mutta Rikard Grönborgin valmentaman joukkueen otteet eivät vakuuta vakuuta ainakaan sveitsiläisen Blick-lehden kolumnistia Stephan Rothia.

Grönborgin on uutisoitu siirtyvän ensi kaudeksi Tapparaan. Iltalehti kertoi asiasta lokakuussa. Lions puolestaan tiedotti aiemmin tällä kaudella, ettei ruotsalaisvalmentaja jatka joukkueen puikoissa enää ensi kaudella.

Blickin kolumnistin mukaan Grönborgin asema Zürichissä horjuu pahasti jo kesken kauden ja etenkin juuri nyt, kun suurseura kärsi kaksi kitkerää tappiota juuri ennen joulutaukoa.

Perjantaina Ambri-Piotta ryöpytti Lionsia 6–2. Lionsin peliesitystä kuvaillaan Blickissä synkäksi, haluttomaksi ja jäähyjen sävyttämäksi.

– Zürichiläiset eivät näyttäneet lainkaan mestarikandidaatilta, kolumnisti sivalsi.

Lions on tällä hetkellä Sveitsin sarjassa kolmantena, mutta joukkueella on joulutauon jälkeen edessään erittäin vaativa peliohjelma eikä sijoittuminen runkosarjassa edes kuuden parhaan joukkoon vaikuta Blickin mukaan itsestäänselvältä.

Lionsilta odotetaan parempaa menestystä, joten kritiikki Grönborgia kohtaan yltyy.

Hänen asemaansa Lionsin käskijänä on kyseenalaistettu viime keväästä lähtien. Tuolloin hän epäonnistui joukkueensa kanssa karmealla tavalla finaalisarjassa EV Zugia vastaan.

Zürich johti sarjaa jo 3–0 mutta hävisi sen jälkeen hämmästyttävästi neljä peliä putkeen ja jäi toiseksi.

Käynnissä on Grönborgin neljäs kausi ZSC Lionsin valmentajana. Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana hän toimi vuodet 2016–2019 ja voitti kaksi maailmanmestaruutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?