SM-liigasta lähtenyt tähtipelaaja haukkui suomalaiset – ”Häpeällistä”

Jiri Smejkal vieraili Helsingissä eikä pitänyt näkemästään.

Jiri Smejkal pelasi viime kaudella Pelicansissa.

20.12.2022 16:24

Leijonat ja Tshekki kohtasivat viime torstaina Nordenskiöldinkadun jäähallissa ainoastaan 4 358 katsojan edessä. Tshekin 3–2-voittoon päättynyt ottelu oli osa Sveitsin EHT-turnausta.

Tshekkiä turnauksessa edustanut, Tapparasta ja Pelicansista tuttu huippuhyökkääjä Jiri Smejkal ihmetteli Helsingin vaisua yleisömäärää ja antoi rapaa suomalaisille.

– Yllätyin Suomen yleisömäärästä. He ovat maailmanmestareita, ja peli oli aika myöhään illalla (18.30). Ottelu pelattiin heidän pääkaupungissaan, ja noin neljä tuhatta ihmistä tuli paikalle, Smejkal hämmästeli tshekkiläiselle hokej.cz-sivustolle.

– Se on mielestäni häpeällistä.

Tshekki kaatoi Leijonat Helsingissä.

Smejkal kritisoi myös Sveitsissä pelattujen otteluiden tunnelmaa valjuksi.

Smejkal pelasi viime talvena Pelicansissa nappikauden ja teki 44 ottelussa 45 (25+20) tehopistettä. Sitä ennen hän pelasi Tapparassa (48, 9+17=26).

Täksi kaudeksi Smejkal siirtyi Ruotsin pääsarjaan IK Oskarshamin joukkueeseen. Hän on aloittanut väkevästi ja tehnyt 25 ottelussa 23 (9+14) tehopistettä.

Ruotsi voitti Sveitsin EHT-turnauksen seitsemällä pisteellään. Tshekki oli toinen kuudella pisteellä, Suomi kolmas neljällä pisteellä.

Isäntämaa Sveitsi saalisti vain yhden pisteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?