SM-liigatuomio: Lauri Marjamäki oli aivan väärä mies itkemään – mitä kummaa Ilveksessä tapahtuu?

SM-liigatuomio perkaa jokaisen peliviikon puhuttavimmat henkilöt, tapahtumat ja ilmiöt.

Ilveksen kiiltävän julkisivun alla kuplii. Lauri Marjamäki valittaa.

20.12.2022 6:11

MUKANA raadissa ovat SM-liigaa tarkasti seuraavat toimittajat Sami Hoffrén, Teemu Suvinen ja Ville Touru.

Sami Hoffrén

Tähti

JYPin tähtivahvistus Sami Niku on päässyt tahmean kauden alun jälkeen napakkaan iskuun. Niku maestroi hurrikaanipaitojen alakertaa tyylikkäin ottein. Ennen maajoukkuekutsua Niku tikkasi kolmeen otteluun tehot 1+6. Sveitsin EHT-turnauksessa Niku esiintyi niin ikään edukseen. Eiköhän Niku, 26, odotetusti harjaa pakkipörssin voiton.

Sami Niku on puolustajien pistepörssin toinen tehoilla 5+19.

Puheenaihe

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki piti oudon puheenvuoron Tappara-tappion jälkeen. Marjamäki ei halunnut perata mittelöä pätkääkään. ”En mää nyt viitsi kommentoida, kun tämä lähtökohta ja kaikki… tällä ei ole mitään tekemistä huippu-urheilun kanssa. Sen takia en puhu enempää”, Marjamäki puhisi. Kärppäluotsia ilmeisesti korpesi se, että samaan aikaan pelattiin EHT-turnausta, jossa Kärpistä olivat Joonas Kemppainen, Atte Ohtamaa ja Topi Niemelä. Liigaa ei pitäisi pelata EHT-turnausten aikana. Silti. Kärppien rosterilla pitää pystyä parempaan.

Tyyli

Jääkiekkoyhteisö on osoittanut upealla tavalla tukensa Ilveksen halvaantuneelle junioripelaajalle Nemo Pajulalle. 17-vuotias puolustaja loukkaantui vakavasti U18-sarjan ottelussa. Yli seurarajojen eri liigaorganisaatiot ovat järjestäneet keräyksiä Pajulan kuntoutumisen edistämiseksi. Ilves järjestää tukiottelun Pajulalle tiistaina, kun Ilves ja KooKoo kohtaavat Nokia-areenassa.

Lue lisää: Nemon, 17, maailma kääntyi hetkessä päälaelleen – halvaantunut nuori kertoo dramaattisesta tilanteesta: ”Iski jäätävä kipu”

Moka

KooKoo on kriisissä. Kyntäminen alkaa näkyä myös karusti yleisömäärissä. Keskiviikkona Sumulaakson betonipyhätössä oli hävettävät alle 2 000 katsojaa. Perjantai-illan löylyissä katsojia oli rapiat 2 400 katsojaa. Kouvolalaisyleisöä ei voi syyttää. KooKoo on romahtanut sarjan toiseksi viimeiseksi. Oranssimustat ovat voittaneet 16:sta kotiottelusta vain kaksi varsinaisella peliajalla.

Yllätys

Jatkossa Pelicansin taikuri Iikka Kangasniemi ja muut varustesääntöjen venyttäjät saavat olla tarkkana, kun liiga tehostaa sääntöjen mukaisten varusteiden käytön valvontaa. Liiga tiedotti, että jatkossa väärästä varusteesta annetaan porrastetusti rapsuja. Ensin varoitus, sitten pikkukakkonen, seuraavaksi käytöskymppi ja lopulta pelirangaistus, jos varusterikkeet toistuvat.

Iikka Kangasniemi on pelannut tähän asti ranteet paljaana.

Teemu Suvinen

Tähti

Tampereen Tappara suorittaa tällä hetkellä hurjan kovalla tasolla. Tähtipelaajat Niko Ojamäen ja Jori Lehterän johdolla ovat vireessä, pelitapa toimii ja joukkue rullaa voitosta voittoon. Juuri nyt on vaikea uskoa, että mikään joukkue pystyisi haastamaan Tapparaa keväällä. Niin vakuuttavasti Jussi Tapolan suojatit pelaavat.

Tulikuuma Niko Ojamäki sytytti punalampun palamaan Kärppiä vastaan.

Puheenaihe

Lauri Marjamäki esiintyi närkästyneenä Tapparalle kärsityn rankkaritappion jälkeen lehdistötilaisuudessa. Maajoukkueelle muutaman pelaajan menettänyt Kärpät lähti vain puolustamaan ja oli huippuottelussa selvä vastaantulija. Marjamäen kritiikki EHT:n pelaamisesta SM-liigan kanssa päällekkäin on aiheellista, muttei Kärpillä huono kokoonpano ollut. Siksi kritiikki juuri Marjamäen suusta oudolta.

Tyyli

Hypätään SM-liigasta hetkeksi Leijonien pariin ja ihmetellään Teemu Hartikaisen mielipuolista rankkariyritystä. Hartikaista ei tunneta kiekkokaukaloiden samettikätenä, mutta nyt Savon järkäleen sisäinen Trevor Zegras pääsi valloilleen. Ei tarvitse arvuutella, mitä kikkaa lapset harjoittelevat joulun pyhinä ulkojäillä.

Moka

KooKoon karmea kotisaldo jatkuu ja jatkuu. Nyt KooKoo on taas hävinnyt betonibunkkerissaan kolme ottelua putkeen. Kouvolalaiset kiekkofanitkin näyttävät kyllästyneen. Viime keskiviikkona KooKoon ja KalPan ottelussa oli murheellinen yleisömäärä: 1 885 katsoja.

Yllätys

Ilveksen Joona Ikonen pelaa nyt todellista läpimurtokautta. SM-liigassa 24-vuotias laituri on takonut jo 16 maalia, ja nyt Ikonen vakuutti myös ensiesiintymisissään Leijonien paidassa. Ruotsia vastaan Ikonen pääsi ansaitusti viimeistelemään maajoukkueuransa avausmaalin.

Ville Touru

Tähti

Isomäen seisomakatsomo ei petä. Perjantaina joku porilainen oli lyönyt HIFK-peliin päähänsä punaisen ämpärin. Ilmeisesti tällä parodioitiin HIFK:n tuoretta maskottiluomusta.

Puheenaihe

Tapparan tuoreet hyökkääjähankinnat HV71:stä, Marcus, 24, ja Jonathan Davidsson, 25, ovat kiintoisia nimiä. Jonathan pelasi pari kautta sitten muutaman pelin NHL:ssäkin, ja Marcus on kakkoskierroksen varaus muutaman vuoden takaa. Potentiaalia siis on, mutta mitähän lie veljekset tänä syksynä Jönköpingissä touhunneet, sillä heidän yhteenlasketut tehot yhteensä 44 ottelussa olivat 1+4.

Tyyli

Yleisen mielenkiinnon kannalta on ensiarvoisen tärkeää, etteivät sarjataulukon peräpään joukkueet jää liian aikaisin kelkasta ja ala tehdä tyhjennysmyyntejä. Vielä ei ainakaan. Toiseksi viimeisenä eli 14:ntenä oleva KooKoo on yhden voiton päässä pudotuspeliviivan yläpuolelle noususta.

Moka

Ilvestä pidetään monelta osin jonkinlaisena malliseurana tämän hetken SM-liigassa, mutta kiiltävän pinnan alta paljastuu toisenlainen tilanne. Mitä ihmettä Ilveksen junioreissa tapahtuu? Ilveksen U20-juniorit ovat huonommat kuin millään muulla liigajoukkueella. Jopa kahdeksan Mestis-joukkueen junnuporukatkin ovat Ilvestä edellä U20-junioreissa. Noloa. Varsinkin, kun Tappara on sarjataulukossa 23 pykälää edellä – eli ykkösenä.

Yllätys

Nyt on kehuttava liigan nettisivuja! Kokoonpanosivuille on ilmestynyt listaus kokoonpanon ulkopuolella olevista pelaajista loukkaantumistietoineen. Loistavaa palvelua. Enää ei tarvitse miettiä ja etsiä, ketkä pelaajat kulloinkin ovat sivussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?