Antti Pennanen kertoo keskustelustaan shokkipotkut saaneen Jouko Myrrän kanssa: ”Yritin lohduttaa häntä”

Antti Pennanen sai unelma-alun Ilveksen päävalmentajana, kun Tappara kaatui täydessä Nokia-areenassa 12 600 katsojan edessä maalein 4–1.

Ilves oli omaa luokkaansa paikallispelissä.

7.10. 22:41

Tampere

Tappara–Ilves 1–4

Kauden toinen Tampereen paikallispeli sai aivan uudenlaisen asetelman, kun Ilves päätti keskiviikkona sensaatiomaisesti vaihtaa päävalmentajaansa, vaikka joukkue johti sarjaa.

Seurapomojen perusteluina oli Ilveksen menestysmahdollisuuksien vahvistaminen pidemmällä tähtäimellä.

Episodin sijaiskärsijäksi joutui Jouko Myrrä, joka ei koskaan saanut nähdä, mihin hänen hyvässä vauhdissa oleva projektinsa olisi voinut päättyä.

Uusi luotsi Antti Pennanen tietää kokemuksesta, miltä potkut saaneesta valmentajasta tuntuu. Hän sai tammikuussa 2013 potkut HIFK:n apuvalmentajan paikalta.

– Pystyn hyvin kuvittelemaan Myrrän ajatusmaailman siinä hetkessä. Oma tilanteeni potkuhetkellä oli vielä dramaattisempi. Silloin vielä melko kokemattomana valmentajana mietin, saanko enää ikinä valmentaa, Pennanen kertoi ottelun jälkeen.

Pennanen on viikon aikana ollut yhteydessä Myrrään.

– Kävimme hyvähenkisen keskustelun. Yritin lohduttaa häntä, että hänen hyvä työnsä on varmasti huomattu ja uusia tilaisuuksia tulee. Hän toivotti menestystä joukkueelle.

Antti Pennanen ensimmäistä kertaa Ilveksen penkin takana.

Lue lisää: SM-liigan kärki­joukkueelta shokki­veto: pää­valmentajalle potkut, Antti Pennanen ruoriin

Lue lisää: Kommentti: Ilves teki röyhkeän tempun – Antti Pennasen palkkaus alle­viivaa yhtä asiaa

Ilves-fanien ja monien muidenkin mielestä valmentajavaihdoksessa tylyintä oli se, kun Myrrän ei annettu hyvästellä kasvotusten vanhoja pelaajiaan. Mitä mieltä valmentajana siitä olet?

– Ei ollut minun päätökseni, mutta onneksi Myrrä on päässyt muuten keskustelemaan pelaajien kanssa ja sillä tavalla saanut asiaa hoidettua.

Pennanen ehti vetää joukkueelle muutamat harjoitukset ennen perjantain paikallispeliä.

– Mitään isoja muutoksia ei haettu. Hiukan painotin laitojen lähellä pelaamista ja yhdessä puolustamista. Ne asiat toimivat ihan hyvin.

Miltä tuntui astua parin vuoden tauon jälkeen liigajoukkueen aitioon täyden areenan (12 600 katsojaa) edessä?

– Tunnelma oli mahtava, mutta ei sentään minulle ennen kokematonta. Olen ollut MM-finaalissakin, jossa ei aitiossa kuullut kunnolla omaa ääntään.

Mitä Ilveksen pelissä aiot säilyttää ja mitä muuttaa?

– Täytyy tunnustaa, etten alkukaudella juurikaan seurannut pelejä. Elämässä on paljon muitakin tärkeitä asioita ja vietin paljon aikaa läheisteni kanssa, kun siihen kerrankin oli mahdollisuus.

– Tutustuin peliin vähän tarkemmin vasta tällä viikolla. Ilveksen pelissä on paljon hyvää, kuten vauhdikkuus. Ei ole tarvetta tehdä nopeasti suuria muutoksia. Tarkoitus on kehittää peliä pieni pala kerrallaan.

Marek Langhamer oli mies paikallaan Ilveksen maalilla.

Paikallispeli osoitti ainakin, että joukkue oli vahvasti Pennasen tukena.

– Täytyy olla tosi ylpeä jätkistä. Kokeneet ja johtavat pelaajat, Eemeli Suomi, Tommi Tikka, Joona Ikonen ja Petri Kontiola näyttivät upeasti muille taistelemisen ja kamppailemisen mallia.

– ”Konna” jopa heittäytyi kiekkojen eteen alivoimalla. Vastaavaa ei usein ole nähty, Pennanen kiitti.

Lue lisää: Shokkipotkut saaneen Ilveksen valmentajan puhelimeen kilahti illalla kohtalokas viesti – ei saanut enää aamulla edes tavata pelaajia

Lue lisää: Näin toimitusjohtaja Risto Jalo perusteli Ilveksen shokkipäätöstä – kertoi potkujen taustasta

Lue lisää: Antti Pennanen yllättyi Ilveksen kohupäätöksestä – näin hän kertoi tapahtumien nopeista käänteistä

Suurin kritiikki Myrrän aikana kohdistui hänen passiivisuuteensa pelien aikana aitiossa. Pennanen toi ainakin ensimmäisessä ottelussaan tähän suuren muutoksen.

– Ehkä pieni jännitykseni näkyi siinä, että olin paljon aktiivisempi aitiossa kuin normaalisti. Halusin auttaa jätkiä neuvoillani parhaan kykyni mukaan.

Ilves-faneille ja joukkueen pelaajille toiminta varmasti kelpasi.

Ilves voitti Tapparan jo toistamiseen tällä kaudella – kahden ottelun yhteismaalit ovat 7–1. Makeasta voitosta huolimatta Pennanen piti jalat maassa.

– Tiedän kokemuksesta, että paljon pitää peliä kehittää ennen kevättä, mutta hyvällä tiellä olemme.

Ilveksen suurimmat sankarit perjantaina olivat kaikissa maaleissa mukana ollut Suomi (1+3), muurimaisesti torjunut Marek Langhamer ja kaksi maalia ylivoimalla laukonut puolustaja Les Lancaster.

Ilveksen neljännen osuman tyhjään maaliin teki Tommi Tikka. Tapparan ainokaisesta vastasi kahden miehen ylivoimalla Kristian Tanus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?