Shokkipotkut saaneen Ilveksen valmentajan puhelimeen kilahti illalla kohtalokas viesti – ei saanut enää aamulla edes tavata pelaajia

Jouko Myrrä sai potkut valmennettuaan Ilveksen SM-liigan kärkeen.

Jouko Myrrä sai potkut Ilveksestä.

5.10. 11:19

SM-liigan kärkijoukkue Ilves julkaisi keskiviikkoaamuna uutispommin: päävalmentaja Jouko Myrrä välittömästi ulos, Antti Pennanen ruoriin.

Myrrä toimi joukkueen päävalmentajana neljättä kauttaan. Keväällä hän piiskasi Ilveksen ensimmäiseen SM-mitaliin 21 vuoteen.

Vielä tiistai-iltana hän oli penkin takana, kun Ilves nappasi voiton Mestarien liigassa CHL:ssä.

– Minä valmennan joka hetki kuin se olisi viimeinen. Mutta en minä tietenkään sitä tiennyt, että se jäisi viimeiseksi, Myrrä kertoo IS:lle.

– Eilen illalla tuli viesti, että tänä aamuna yhdeksältä toimistolle. Ei kai siinä sen kummallisempaa.

Osasitko arvata, mihin viesti liittyi?

– En kommentoi sitä.

Kuinka puun takaa tämä sinulle tuli? Osasitko aavistaa, että potkut ovat mahdolliset?

– En mä halua sanoa tuohon mitään.

Jäikö Ilveksen seurajohdon toiminnasta paska maku?

– Ei mulla ole tällä hetkellä oikein mikään maku suussa. Mä olen ihminen, joka elää tätä hetkeä. Nyt istun täällä kotisohvalla.

– Enemmän on surullinen ja tyhjä olo yhteisen arjen loppumisesta joukkueen kanssa. Olen valmentanut Ilvestä joka päivä sydämelläni. Olen nauttinut joka hetkestä. Enemmän se suru on siellä joukkueen hylkäämisessä, vaikkei se hylkäys minun taholtani tullutkaan. Hienon joukkueen kanssa jäi matka kesken.

– Toivon, että siellä laadukas arki jatkuu.

Myrrä (vas.) toimi Ilveksen päävalmentajana neljättä kauttaan. Sitä ennen hän toimi Ilveksen apuvalmentajana ja ennen sitä Ilveksen A-juniorien valmentajana. Myös apuvalmentaja Marko Ojanen (oik.) sai keskiviikkona monoa Ilveksestä.

Keskiviikkoaamuna potkujen jälkeen Myrrä olisi halunnut hyvästellä kasvotusten joukkueen, mutta sitä hänen ei annettu tehdä.

– En saanut tavata joukkuetta. Urheilujohto kielsi hyvästelemästä joukkueen. Laitoin joukkueelle juuri suomeksi ja englanniksi viestin.

– Olisin halunnut kätellä, halata, kiittää ja toivottaa hyvää loppukautta.

Myrrä vaikuttaa puhelinhaastattelussa hämmentävän levolliselta ja rennolta siihen nähden, että hänen yllätyspotkuistaan on tiedotettu vain tuntia aiemmin.

– Niin, muut saa sitten sitä pähkäillä. Se ei ole minun tehtäväni, Myrrä naurahtaa asiasta mainittaessa.

Työt loppuivat kuin seinään, mutta arki jatkuu.

– Menen kello 14.30 pystypäin pelaamaan padelia hyvien ystävieni kanssa. Ja kuljen edelleen niin koutsi- kuin siviili- Jokke Myrränä tuossa Tampereella. Ja tiedän, että olen työni tehnyt hyvin.

Myrrän Ilveksessä korvaava Pennanen oli valmentajamarkkinoiden kuumimpia nimiä.

Mitä ajattelet seuraajastasi?

– En kommentoi seuraajia. En menneitä enkä tulevia, Myrrä päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?