SM-liigan kärki­joukkueelta shokki­veto: pää­valmentajalle potkut, Antti Pennanen ruoriin

Antti Pennanen on Ilveksen uusi päävalmentaja.

Antti Pennanen ottaa Ilveksen komentoonsa.

5.10. 9:53

SM-liigan kärkijoukkue Ilves julkaisi keskiviikkona shokkiuutisen. Tamperelaisseura antaa potkut päävalmentajalleen Jouko Myrrälle. Uudeksi päävalmentajaksi on palkattu Antti Pennanen.

Pennasen, 43, sopimus ulottuu kevääseen 2025.

Keväällä 2019 HPK:n Suomen mestariksi valmentanut Pennanen toimi parin viime kauden ajan Nuorten Leijonien päävalmentajana. Vuonna 2019 hän oli voittamassa myös maailmanmestaruutta Leijonien apuvalmentajana.

– Liigassa valmentajasopimukset tehdään hyvin varhaisessa vaiheessa ennen seuraavaa kautta. Päästyämme Antti Pennasen kanssa kausia 2023–2025 koskevaan sopimukseen tulimme siihen lopputulokseen, että jo tässä vaiheessa tehtävä muutos palvelisi seuraa parhaiten. Pennasen oltua vapaana näimme seuran kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi aloittaa yhteistyömme heti, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi tiedotteessa.

Jouko Myrrä sai potkut Ilveksestä.

Neljättä kauttaan Ilvestä valmentaneen Myrrän ohella lähtöpassit saa apuvalmentaja Marko Ojanen.

Apuvalmentajista Raimo Helminen, Pasi Saarinen, Jarkko Näppilä ja maalivahtivalmentaja Markus Korhonen sen sijaan jatkavat Pennasen tiimissä.

– Kiitämme Jouko Myrrää ja Marko Ojasta heidän tekemästään työstä Ilveksen hyväksi. Organisaatiomme ja joukkueemme ottivat merkittäviä askelia eteenpäin heidän sopimuskausiensa aikana. Samalla olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkään sopimukseen Antti Pennasen kanssa. Hän oli haluttu nimi valmentajamarkkinoilla, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen, Jalo sanoo.

Viime kaudella Myrrä valmensi Ilveksen SM-pronssille, mikä oli seuran ensimmäinen mitali 21 vuoteen. Tämän kauden aluksi Myrrä ehti johdattaa joukkueensa sarjakärkeen ennen potkujaan. Vielä tiistai-iltana Myrrä valmensi Ilveksen voittoon CHL:ssä.

Muokattu klo 10.09: Ilveksen uutinen julkaistiin keskiviikkona, ei tiistaina, kuten jutussa aluksi virheellisesti luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?